Hirdetés

Az Apple felvásárolhatja a koronavírus miatt gyengélkedő Disney-t?

|

Az elemzők szerint most jött el Tim Cook cégének nagy pillanata, de korábban is hallottunk már hasonlót.

Hirdetés

Egész Hollywood keményen megszenvedi a koronavírusjárványt, és nem kivétel ez alól a The Walt Disney Company sem. A világ egyik legnagyobb média és szórakoztatóipari cége ugyanis az elmúlt három hétben 85 milliárd dollárt, vagyis 26 189 milliárd forintot veszített, gyakorlatilag a Disney piaci értékének egyharmada elpárolgott. A Rosenblatt Securities elemzője, Bernie McTernan pedig most azt kezdte el pedzegetni, hogy az Apple a jelenlegi helyzetben simán fel is vásárolhatná a Disney-t. 

Hirdetés

Az elemző szerint azok az óriáscégek, amelyeknek hatalmas készpénzes tartalékuk van, könnyedén előnyt kovácsolhatnak a most kialakult áldatlan állapotokból. Közéjük tartozik az Apple is, Tim Cook vállalatának ráadásul bizony komoly érdeke is fűződne ehhez. A Disney teljesen nyilvánvalóan Hollywood legnagyobb játékosa, 2019-ben több mint 10 milliárd dollárt termeltek a filmjei, immár hozzájuk tartozik a 71,3 milliárdért felvásárolt Fox, tavaly novemberben  elstartolt saját streaming platformjuk, a Disney+, nem mellékesen pedig hozzájuk tartozik a Hulu és az ESPN+ is. Az Apple maga is épp azon van, hogy próbáljon egy tisztességes szeletet kihasítani a nagy streaming tortából, elvégre ők is novemberben küldték ringbe az Apple TV+ szolgáltatást, ez azon nehezen tud labdába rúgni a Disney+, a Netflix és a hasonló óriások mellett. 

A Disney piaci értéke nagyjából 165 milliárd dollárra lőhető be, az Appelnek pedig 107 milliárdja van készpénzben és értékpapírban. Nem teljesen új ötlet egyébként a két óriáscég egyesülése, korábban Bob Iger, a Disney nemrég lemondott vezérigazgatója is azt mondta, hogy ha Steve Jobs még mindig élne, akkor megpróbálta volna összeolvasztani az Apple-t és a Disney-t - Jobs a Disney legnagyobb részvényesévé vált a Pixar felvásárlása után a 2000-es évek közepén.

Ne felejtsük el azonban azt sem, hogy már 2017-ben is arról beszéltek az elemzők, hogy az Apple elkezdi majd a nagybevásárlást, a Disney mellett akkor a Teslát és a Netflixet emelgették, de végül egyiket sem vette meg az almás gárda. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)