Hirdetés

Arcpirítóan sokat keresett a Konami a szülinapi Castlevania NFT-kkel

|

Az első Castlevania játékból Dracula kastélyának térképét több mint 8 millió forintért vették meg.

Hirdetés

Január elején rögtön arról a bosszantó hírről kellett beszámolnunk nektek, hogy a Konami - mely magasról tett a rajongók ellenérzéseire - beharangozta, hogy NFT-ket szándékozik piacra dobni a Castlevania sorozat 35. születésnapjának alkalmából. Hiába érte a kezdeményezést temérdek kritika, a kiadó nem tántorított és mint kiderült, tulajdonképpen anyagilag meg is érte neki az üzlet. A presztízs pedig már évek óta nem foglalkoztatja a céget.

Emiatt tulajdonképpen teljesen lényegtelen, hogy jót tett-e a megítélésének az akció (segítünk, nem), az OpenSea tokenpiacon megjelent 14 darab Castlevania témájú NFT pénzügyi haszna viszont megkérdőjelezhetetlen, pláne ha számításba vesszük, hogy tulajdonképpen JPEG-ekből csináltak pénzt (bocsi).

Hirdetés

Az aukció először rendesen kiverte a biztosítékot a játékosoknál, a vihar elülése után azonban csak gazdára talált mindegyik NFT. A Memorial Collection névre hallgató gyűjtemény tartalmazott például néhány gameplay videót is, amikért egy vásárló több mint 17 ezer dollárt fizetett ki Ethereumban. Ne csüggedjetek, szerencsére pont ugyanazokat a videókat ti is megnézhetitek a YouTube-on, csak ingyen, de ez talán nem akkora baj.

A leghajmeresztőbb üzlet azonban a 26 ezer dollárért elkelt digitális Dracula kastély pixel térképe, amely az első Castlevania játékból származik. Ezért valaki nem sajnált 8,1 millió forintot kiadni az OpenSea árverésén.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Talán a Konami is érezte, hogy meredek volt, az NFT-s akució, ezért azzal igyekezett bevonzani a vásárlókat, hogy az első tulajdonosok nevét ezen a különleges weboldalon tüntetik majd fel, ahol 10 kerek hónapon át díszelegnek majd. Micsoda üzlet!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)