Hirdetés

Assassin's Creed Odyssey - már ezt a játékot is szolgáltatásnak tervezik

|

A Ubisoft szerint az Odyssey esetében is sokkal többről van szó, mint egy "sima" játékról.

Hirdetés

Érdekes nyilatkozatot tett az E3-on Alain Corre, a Ubisoft vezérigazgatója. Elmondása szerint az Assassin's Creed Odyssey is már egy olyan szolgáltatás típusú termék, mint amilyen irányba több korábbi Ubisoft cím és franchise indult.

Hirdetés

A Rainbow Six: Siege és a For Honor is szolgáltatás alapú gazdasági modell alapján készült, és mindkét játék folyamatosan bővül új tartalommal. Míg a For Honor annyira nem jött be a Ubisoftnak, a Siege a mai napig a kiadó egyik, ha nem a legnépszerűbb játéka. Sőt, már az sem titok, hogy a Skull & Bones és a Tom Clancy's The Division 2 játékok is ezen üzleti irányvonalak mentén készülnek.

Alain Corre a GamesIndustry.biznek adott interjúban megerősítette, hogy bizony a vállalat egyik kiemelt franchise-a, az Assassin's Creed is már ezt az üzletpolitikát követi. Tehát nem egyszerű játékról, hanem hosszútávú szolgáltatásról beszélhetünk az Odyssey-vel kapcsolatban.

A Ubisoftnak az a célja az új Assassin's Creeddel, hogy folyamatosan, akár hétről hétre új tartalmat hozzanak létre a játékban, így a játékosok számára egy életteli kalandot képesek teremteni. Szeretnék, ha az Odyssey világa egy "élő és mindig friss" közeg lenne, ami rengeteg kihívást tartogat a játékosoknak.

Sajnos részleteket nem osztott meg az új tartalmakról, de várhatóan olyan dolgokra számíthatunk a heti frissítésekben, mint új kihívások, küldetések, esetleg kozmetikai cuccok. Mivel az Odyssey világa a tervek szerint hatalmas lesz, biztosan nem fogunk benne unatkozni.

Corre a játék monetizációs elemiről sem osztott meg sajnos részleteket, de a válaszai alapján gyaníthatóan lesznek majd valódi pénzért és in-game fizetőeszközökért is megvásárolható kiegészítők, várhatóan viszont ezek pusztán a kinézeten, és nem a játékmeneten fognak változtatni.

Nagyon érdekes, hogy pont az Assassin's Creed szériát indítják el olyan irányban, hogy akár több évnyi tartalmat készítenének a játékhoz. A sorozat eddig egyáltalán nem erről szólt, viszont ezúttal egy 20-30 óra alatt végigjátszható akciójáték helyett kapni fogunk egy RPG-elemekkel bővített szolgáltatás-szerű terméket. Azért bízunk benne, hogy az évekre előre tervezés nem azt jelenti, hogy ez lesz a franchise utolsó címe, ugyanakkor kíváncsian várjuk, hogy mivel lesz képes a Ubisoft hétről hétre frissen tartani az Odyssey-t.

Ti mit gondoltok, jó irányban indul ezzel az üzletpolitikai váltással az Assassin's Creed sorozat, vagy ideje lenne visszatérni a régi formátumhoz?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)