Hirdetés

Több mint 140 millió példány fogyott az Assassin's Creed játékokból

|

Ezzel a számmal az AC széria maga mögé utasította a Ubisoft összes népszerű sorozatát, és az egyik legnagyobb eladási számmal rendelkező franchise-á vált, ami valaha készült.

Hirdetés

Noha a széria életében voltak mélypontok, az Assassin's Creed játékok mindig is elképesztő sikernek örvendtek, hiszen nem kis mértékben járultak hozzá az open world játékmenet népszerűségének növeléséhez. A most közzétett eladási számok alapján az egyik legjobban teljesítő szériáról beszélünk a videojátékok piacán. 

Hirdetés

A sajtóval megosztott statisztika alapján a sorozat átlépte a 140 milliós eladási számot, ami messze meghaladja a Ubisoft bármelyik másik sikeres szériájának teljesítményt. Összehasonlításképpen a Far Cry játékokból 40 millió, míg a 2002 óta futó Splinter Cellekből 30 millió  példány fogyott el összesen.

Érdekesség még, hogy az AC eladási számai az elmúlt három évben elképesztő növekedésnek indultak, ugyanis a kiadó 2016-ban osztotta meg, hogy a széria 100 milliós eladásnál tart, ami szintén szép teljesítmény, de ha belegondolunk, hogy a maradék 40 millió jórészt az Origins és az Odyssey értékesítéseiből származik, akkor érezhetjük, hogy a széria még messze nem most éli végnapjait. 

Azt szinte biztosra vehetjük, hogy a Ubisoft fejlesztői most is dolgoznak a folytatáson, és ha hihetünk a pletykáknak, akkor a Viking érába vezet majd minket a legújabb felvonás. A Skandináv mondavilág mostanság igen népszerű téma, tehát könnyen meglehet, hogy a következő megjelenéssel a széria a 150 milliós álomhatárt is különösebb erőlködés nélkül is megugorja. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)