Hirdetés

Harry Potter, Batman és a Trónok harca is érintett a 80 milliárdos médiaipari felvásárlásban

|

Egy beszámoló szerint megállapodott egymással a Time Warner és az AT&T vezetősége az előbbi cég felvásárlásáról, ami az amerikai internetszolgáltatás mellett a médiaszolgáltatók piacát is jelentősen átrajzolhatja.

Hirdetés

Egész héten maratoni tárgyalásokat folytatott az AT&T vezetősége a Time Warner tulajdonosaival a cégül felvásárlásáról, a Wall Street Journal beszámolója szerint pedig tegnap megállapodás született, amit hamarosan be is jelentenek. Eszerint 86 milliárd dollárért (aminek a felét részvényben fizetik ki) veheti át a hatalmat az AT&T, ezzel elhappolva a médiabirodalmat az Apple elől.

Amennyiben valóban létrejön a két cég egyesülése, a Time Warner olyan leányvállalataira csaphatna le az elsősorban mobilos szolgáltatóként működő AT&T, mint az HBO, a CNN, a DC Comics, a Cartoon Network, vagy az Adult Swim. És persze a Warner Bros. sem maradna ki, a filmes és tévés ágai mellett a Shadow of Mordorért és a Batman Arkham szériáért is felelős Interactive Entertainment részleggel együtt. Ráadásként egy csomó ismert karakterhez kapcsolódó jogok is a cég birtokában vannak, köztük Superman, Batman, Mad Max és Harry Potter, legalábbis ami a mozifilmeket illeti.

A kisebb szolgáltatók aggodalmukat fejezték ki a lehetséges egyesülés kapcsán, ugyanis így az AT&T könnyedén megtehetné, hogy csak saját ügyfeleinek teszi elérhetővé például a népszerű filmeket és sorozatokat. Így valószínűleg az állami felügyelő szerveknek is jóvá kell majd hagyniuk az egyesülést, ami nem lesz egyszerű menet. A rendkívül befolyásos tartalomgyártó és egyben -terjesztő cég léte mellett az egyesült vállalatnak óriási befolyása lenne az internetes szolgáltatók piacán is, aminek kapcsán többen már a netsemlegességet féltik.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)