Hirdetés

Átengedte a Codemasters csapatát a Take-Two az Electronic Artsnak

|

Előbb a Rockstar anyavállalata akarta megszerezni a versenyjátékokról ismert stúdiót, de az EA jobb ajánlatot tett.

Hirdetés

A DiRT 5 megjelenése után hirtelen nagyon kapóssá vált a játék fejlesztőcsapata: előbb a Take-Two jelentette be, hogy 301 milliárd forintnak megfelelő összegért megvenné a Codemasterst, majd egy hónappal később az Electronic Arts állította, hogy valójában az övé lett, miután 1,2 milliárd dollárt, avagy mintegy 340 milliárd forintot volt hajlandó adni érte.

Egy újabb hónap eltelt, újabb fejlemény van az ügyben: a Take-Two hivatalosan visszalépett, nem tervezi túllicitálni riválisát, de egyébként tovább nézelődik még, és próbálkozik más, egyelőre meg nem nevezett csapatok felvásárlásával.

Hirdetés

A Take-Two most épp nincs jelen a versenyjátékok piacán, a 2008-as, Rockstar-féle Midnight Club: Los Angeles után sem ez a franchise nem folytatódott, sem másik nem indult.

Az Electronic Arts a Need for Speed sorozatot próbálja helyes útra terelni 2015 óta, a következő részt már nem a Ghost Games, hanem a Criterion fogja fejleszteni. Lehet, hogy a Codemasters ebben segít majd nekik, de az is előfordulhat, hogy hagyják a csapatokat szabadon alkotni, és aztán csak besöprik a pénzt. Érdekesség, hogy a Forma-1 licenc a 2000-es évek elején az Electronic Arts-é volt, majd a Sonyhoz került, és 2009-ben landolt a CM-nél. Akárhogy is, sokféle kimentele lehet az egésznek, kíváncsian várjuk a fejleményeket.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)