Hirdetés

Az Activision Blizzard beperelte a Netflixet

|

A játékkiadó azért ugrott neki a streaming-szolgáltatónak, mert az 2018-ban leigazolt tőlük egy pénzügyi vezetőt.

Hirdetés

Az Electronic Arts és az Activision Blizzard pereskedése óta tudjuk, hogy nem feltétlenül jó, ha két ekkora rivális egymásnak ugrik, hiszen a tárgyalásokon sokszor olyan adatokat is be kell mutatniuk, melyeket egyébként féltve őriznének. Most az Activision Blizzard nem egy konkrét versenytársba, de méretében hozzájuk fogható cégbe, a Netflixbe szállt bele.

Az Activision azért perelte be a streaming-szolgáltatót, mert az állításuk szerint a szerződése lejárta előtt csábított el egy kollégát tőlük. A szóban forgó alkalmazott a Spencer Neumann, aki 2017 és 2018 között az Activision pénzügyi igazgatója. Eredetileg megkötött szerződése idén áprilisban járt volna le, azonban a Netflix valószínűleg egy csábítóbb ajánlattal állt elő, így hozzájuk igazolt.

Hirdetés

A jelek szerint ezt Bobby Kotickék nem vették jó néven, így most benyújtottak egy pert a kaliforniai legfelsőbb bíróságnak. Ezzel a kiadó azt szeretné elérni, hogy a bíróság mondja ki: a Netflix a továbbiakban nem csemegézhet azon alkalmazottjaik közül, akiket határozott idejű szerződés köt. Emellett pedig követelik, hogy a Netflix térítse meg azt a kárt, amit Neumann átigazolásával az Activision Blizzardnak okozott.

A beadvány szövegéből az is érezhető, az Activision azt is nehezményezi, hogy a Netflix elkezdett a videojátékok felé kacsintgatni, melynek következtében két saját gyártású sorozatuk alapján is készült játék (The Dark Crystal: Age of Resistance Tactics, Stranger Things: The Game). 

Az elvándorlás ebben a szegmensben meglehetősen gyakori, így nem teljesen világos, hogy az Activisionnek miért éppen a Netflixet pécézte ki magának, de valószínűleg az egyre sikeresebb streaming szolgáltató nem hagyja majd válasz nélkül a dolgot.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)