Hirdetés

Lelépett a World of Warcraft Classic vezetője, az Activison Blizzard módszerei ellen tiltakozik ezzel

|

Birmingham nem volt hajlandó megfelelni a kvótának, felszólalt az egész dolgozóértékelési rendszer ellen, a vége pedig felmondás lett.

Hirdetés

Brian Birmingham a World of Warcraft Classic részlegének vezető fejlesztője volt néhány nappal ezelőttig. A csapat fejeként (többek között) az volt a feladata, hogy kiértékelje annak tagjait, és az Activision Blizzard elvárásai szerint kollégáinak legalább 5 százalékát alacsony értékeléssel kellett ellátnia.

Ő kategorikusan megtagadta egy munkatársának leértékelését csak azért, hogy kijöjjön a kívánt görbe, ezt pedig jelezte is az Activision Blizzard vezetőségének.

A cég 2021-ben vezette be ezt a rendszert, ami az Activision Blizzard képviselője szerint azért lépett életbe, hogy "jobb teljesítményre sarkalhassa a gyengébb dolgozóit, és biztosíthassa, a csapat együttes fejlődését". Birmingham véleménye egészen más:

"A rangsorolási rendszer versengésre és szabotálásra bátorítja a kollégákat, és arra ösztönzi őket, hogy a leggyengébb csapatokhoz csatlakozzanak, mivel azoknál könnyebben érhetnek el magasabb értékelést. Mindeközben az egész csak elmarja a bizalmat és elpusztítja a kreativitást."

A történelem ezt igazolja. A '80-as években popularizált rendszert a Microsoft például már 2013-ban kivágta, amikor a tech óriás is belátta, hogy az több kárt okoz, mint hasznot.

Hirdetés

Az Activision Blizzard esetében az alacsony értékelés oda vezethet, hogy az adott dolgozó kevesebb jutalékot kap, és jelentősen csökken az esélye arra, hogy feljebb léphessen a ranglétrán. Birmingham hozzátette, hogy a blizzardos menedzserek az elmúlt két évben sikerrel kerülték meg a rendszert, de idén a cég megkövetelte tőle, hogy lepontozza az egyik dolgozóját, ő pedig erre nemet mondott.

Az egész ügy Birmingham e-maileiben csúcsosodott ki, melyekben leírta, hogy ha a menedzsment nem takarítja el ezt a rendszert, akkor "az a Blizzard Entertaiment, ahol én akartam dolgozni márt nem létezik". Később egy HR-es kollégával tárgyaltak az ügyről, majd a beszélgetést követően a fejlesztő munkaviszonya megszűnt.

Amikor a Bloomberg ezzel kapcsolatos cikke megjelent, akkor maga Birmingham is kommentálta a dolgot. Elmondása szerint ő nem akarta, hogy a történetet publikussá váljon, de ha már megtörtént, akkor szeretne hozzáadni egy-két megjegyzést.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Először is elmondta, hogyha lehetne, akkor visszamenne a céghez, hogy belülről harcoljon a rendszer ellen, másodszor pedig tisztázni szerette volna, hogy a kiértékelési rendszer Mike Ybarra (a Blizzard elnöke) feje felől érkezett. Itt az ABK (Activision Blizzard King) legfőbb vezetőiről van szó.

"Mi a Blizzardnal erősen harcoltunk ez ellen 2021 óta, és tényleg azt hittük, hogy sikerült eltakarítani a kvóta rendszert. A szexuális-zaklatási ügy után láttunk is változásokat, és úgy éreztük, hogy sikerült hatnunk az ABK döntéshozatalára. A felismerés, hogy még mindig van minimum kvóta a tiltakozásaink és leveleink ellenére azt sugallja, hogy egy álomvilágban éltem. Reméltem, hogy a Blizzard pozitív légköre legyűri majd az ABK mérgét, de egyelőre nem látom a sikereket.

Nincs semmilyen harag bennem a Blizzard Entertainment dolgozói felé. Az a Blizzard, amit ismertem, és ahol mindig is dolgozni akartam az ABK vezetősége által lett szétszakítva, ami elszomorít. Tényleg tisztelem azokat az embereket, akikkel a Blizzardnál dolgozhattam."

Birmingham annyival zárta le a dolgot, hogy szívesen visszatér, ha a rendszert megszüntetik. Addig viszont semmiképp sem lesz hajlandó részt venni ebben a kiértékelős katasztrófában.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)