Hirdetés

Az Activision Blizzard komoly növekedést könyvelhetett el 2020-ban

|

Az év vége a vártnál nagyobb számokat hozott a kiadónak. Mind negyedéves elszámolásban, mind az egész tavalyi évben jobban teljesített, mint 2019-ben.

Hirdetés

A Call of Duty-nak és a World of Warcraftnak hála hatalmas sikereket könyvelhetett el tavaly az Activision Blizzard, így nem csoda, hogy komoly növekedést tapasztalhattak az utolsó negyedéves mutatók esetében is. A cég teljes 2020-as bevétele 8,09 milliárd dollár lett, ami jelentős ugrás a 2019-ben számolt 6,49 milliárdhoz képest.

Negyedéves alapon is jól teljesített a kiadó: a negyedik negyedéves 2,4 milliárdos bevételével lekörözte a korábbi 2 milliárdos jóslatokat. A cég az előző év utolsó negyedévében 1,9 milliárdot termelt, ami jelentős növekedést jelent.

Hirdetés

Az Acitivision Blizzard bevételei mostanra nagyrészt digitális oldalról érkeznek. A 2020-as bevételekből 6,66 millárd dollárt csak digitális eladásokból termeltek, ami több, mint az egész 2019-es bevételük volt. Érdemes itt azt is hozzátenni, hogy a negyedik negyedéves 2,4 milliárdból 1,3-at az Activision Blizzard csak DLC-kkel és mikrotranzakciókkal termelte ki.

Megállapítható tehát, hogy lehet haragudni az iparnak ezen részére, de amíg ilyen jól működik a jelenlegi modell, addig nagy változásokra nem érdemes számítani.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)