Hirdetés

Az Activision Blizzard megszerzése után sem áll le a Microsoft a felvásárlásokkal

|

A Microsoft Gaming vezetője azt is elárulta, hogy miért nem akarják megemelni az Xbox konzolok árát.

Hirdetés

Minden idők legnagyobb értékű videojátékos akvizícióját jelentette be idén januárban az Activision Blizzardért, valamint a mobilos Kingért 68,7 milliárd dollárt ajánló Microsoft. Az üzlet várhatóan csak jövő nyáron zárulhat le a versenyjogi hatóságok jóváhagyásával, és míg Szaúd-Arábia már zöld utat adott, az Egyesült Királyság részéről aggodalmak merültek fel, ezért ott, és várhatóan az Európai Unióban is alaposabb vizsgálatra kerül sor az ABK bekebelezésének a videojátékok piacára gyakorolt lehetséges hatását is szem előtt tartva.

Phil Spencer az imént taglalt fejleményeket követően adott interjút a CNBC-nek, melyben az üzlet lezárulta utáni tervek is szóba kerültek, köztük a további akvizíciók.

Hirdetés

A Microsoft Gaming ügyvezetője úgy fogalmazott, hogy a videojátékok piacán hatalmas a verseny, ezért nem hiszi, hogy szünetet tarthatnának, folytatni fogják a felvásárlásokat, hiszen a versenytársak sem pihennek.

"Ma a Tencent a legnagyobb videojátékos vállalat a bolygón, és változatlanul rengeteget fektet tartalmakba, illetve fejlesztőkbe. A Sony, amely gaming terén nagyobb, mint mi most, szintén folytatja befektetéseit. Nagyon nagy a verseny. Mi pedig meghatározó szereplők akarunk lenni. Nagyszerű tartalmat akarunk adni a játékosainknak, és ezért aktívak maradunk."

Hirdetés

Azt is megkérdezték Spencertől, hogy meg fogják-e emelni az Xbox Series X|S konzolok árát, amire az ügyvezető úgy válaszolt, hogy nincsenek ilyen terveik, mert a mostanihoz hasonló bizonytalan gazdasági helyzetben nem lenne helyes lépés.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)