Hirdetés

Az Activision Blizzard részvényei több mint harminc éves rekordot döntöttek

|

A koronavírus miatt a cég remekül teljesít a tőzsdén, hiszen játékaik a bezártságban is kikapcsolódást nyújtanak az embereknek.

Hirdetés

A videojátékipar viszonylag jól jött ki a világméretű koronavírus járványból, hiszen olyan szolgáltatást nyújtanak, mely egy kis kiszakadási lehetőséget ad az embereknek a mindennapok bezártságából. Éppen ezért lehet az, hogy az Activision Blizzard részvényárai több mint harmincéves csúcsot döntöttek meg. 

The Wall Street Journal újságírója, Sarah E. Needleman szúrta ki a kiadóóriás részvényeiben beállt kiugró teljesítményt. Egy Activision Blizzard részvény jelenleg 95 dolláron áll, ilyen magasan pedig utoljára 1984-ben voltak a cég részvényeinek árai.

Hirdetés

A szakértők szerint ez a növekedés tovább folytatódik majd az idei év során.

A remek teljesítmény több dolognak is köszönhető: egyrészt a 2020-as év kimagaslóan jó volt, hiszen a Call of Duty franchise 3 milliárd dollár fölött hozott a konyhára. Emellett a Crash Bandicoot 4: It's About Time is jól teljesített, valamint a nosztalgiázni vágyóknak hála a Tony Hawk's Pro Skater 1+2-ből is pillanatok alatt elfogyott egymillió példány.

Az Activision Blizzard kimagasló mutatói másrészt a játékaikban található mikrotranzakcióknak is köszönhetők, melyek stabil bevételeket jelentenek a cégnek. Csak játékon belül vásárlásokból a vállalatnak 1,2 milliárd dolláros bevétele származott 2020-ban.

Kétségtelen, hogy a videojátékiparon is rajta hagyja kézjegyét a világjárvány, hiszen rengeteg címet kell elhalasztani, de anyagi téren ebben a szegmensben nincs ok panaszra.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)