Hirdetés

Az Activision Blizzard szerint vége a járványügyi korlátozásoknak, már oltást sem kérnének a dolgozóktól

|

Az Activision Blizzard vezetői egyelőre nem erőltetik, hogy a dolgozóik bejárjanak az irodáikba, de elkezdték a visszatérés előkészítését.

Hirdetés

A Covid19-járvány egy fura szakaszához érkeztünk, amikor az esetek száma jóval alacsonyabb, mint korábban, így sokan a különböző korlátozások feloldását sürgetik, míg mások ezt korainak tartják. A játékipar válasza úgy tűnik, hogy egyelőre szintén vegyes: az E3 teljes mértékű elmaradásához biztosan hozzájárult a személyes találkozásoktól és a fertőzéstől való félelem is, az Activision Blizzard viszont úgy tűnik, az ellenkező irányba megy.

A cégnél egy komolynak tűnő könnyítést tett annak érdekében, hogy a munkatársaik visszatérhessenek az irodáikba, és úgy dolgozhassanak együtt, mint a járvány előtt. Az Activision Blizzardnál dolgozók érdekvédelmi szervezete, az A Better ABK tagjai tették közzé azt a belsős levelet, amit a cégóriás adminisztratív vezetője, Brian Bulatao küldött körbe a kollégái között.

Hirdetés

Ebben arról értesítette a munkatársakat, hogy a kiadónál és a hozzá tartozó stúdióknál mostantól nem kell bemutatni a teljes, Covid19 elleni oltottságot igazoló dokumentumokat ahhoz, hogy valaki bemehessen dolgozni a cég amerikai irodáiba. A döntést azzal indokolják, hogy az USA más vállalkozásai is hasonlóan jártak el.

"Az elmúlt hetekben azt láttuk, hogy az Egyesült Államok minden részén feloldották az oltási követelményeket különböző vállalkozások és rendezvényhelyszínek, és úgy érezzük, fontos, hogy a helyszíni protokolljaink összhangban legyenek a helyi ajánlásokkal"

- áll a munkatársaknak kiküldött levélben.

Az e-mail későbbi részeiben Bulatao kiemeli, hogy a későbbiekben megint szigoríthatnak az irodai előírásokon, ha a járvány állapota azt indokolja, ahogy azt is, hogy az oltási követelmények feloldása nem jelenti, hogy mindenkit visszarendelnek az irodába.

"Belátjuk, hogy az irodába való visszatérés máshogy néz ki a különböző üzleti egységeinkben. Ahogy azt is, hogy a különböző helyszínek a visszatérés különböző szakaszaiban járnak. Ugyan ez a változás lehet, hogy nem hoz azonnali változást azoknál, akik távolról dolgoznak, már most kommunikálni akartuk, hogy mindenkinek elegendő ideje legyen felkészülni"

- írja Bulatao.

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Az egyelőre még nem szakszervezetként működő A Better ABK tagjai egyébként úgy tűnik, nem annyira lelkesednek a feletteseik legújabb döntéséért. A levelet kiszivárogtató Jessica Gonzalez például rámutatott, hogy a levél egyik bekezdésében az adminisztratív igazgató azt írja,

"szeretném mindannyiunkat emlékeztetni a személyes munkavégzés előnyeire."

Gonzalez szerint a júniusra előirányozott irodai visszatérésre történő finom noszogatás elsősorban arra irányul, hogy jobban szemmel tarthassák az érdekvédelmi szervezet tagjait, és a szakszervezet létrehozására irányuló törekvéseket.

Ezzel kapcsolatban egyébként pont a mostani e-mailt is jegyző Bulatao írt korábban a munkatársaknak, amiben igyekezte lebeszélni a kollégáit egy már meglévő szakszervezethez történő csatlakozásról. De ennél sokkal aggasztóbb, hogy egy olyan céggel is leszerződött az Activision Blizzard, ami kifejezetten a szakszervezeti törekvések letörésére specializálódott.

A Microsoft elmondása szerint ők nem állnának egy formális érdekvédelmi szervezet útjába, amennyiben az Activision Blizzard is elismeri azt, de amint látjuk a felvásárlás előtt álló cégcsoport tűzzel-vassal küzd ennek a megvalósulása ellen.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)