Hirdetés

Az Activision Blizzard szüneteltetni akarta az ellene folyó pert, de a bíróság nemet mondott

|

A vállalat megpróbálta kihasználni az ellenlábasai konfliktusát, de nem jutott sokra a kísérlettel.

Hirdetés

Szeptember végén számoltunk be róla, hogy a Kalifornia Állam Igazságos Foglalkoztatásért és Lakhatásért Felelős Ügyosztálya, a DFEH (Department of Fair Employment and Housing) által indított zaklatási peren kívül egy másik eljárásban is felelnie kell az Activision Blizzardnak az alkalmazottait ért diszkriminatív bánásmód miatt.

Ezt a pert az Egyesült Államok Egyenlő Foglalkoztatási Lehetőségek Bizottsága (U.S. Equal Employment Opportunity Commission - EEOC) kezdeményezte egy 2018 óta tartó nyomozás után. Rövid ideig úgy tűnt, hogy az Activision Blizzardnak sikerül megegyeznie a szervezettel egy 18 millió dolláros kártérítésről, ám ez végül meghiúsult, mivel a DFEH vétót emelt a saját ügyére és az alkalmazottak érdekeire hivatkozva.

Hirdetés

Ez pedig konfliktust szült az állami és a szövetségi szervezet között, aminek az lett a vége, hogy a megegyezéstől eleső EEOC panaszt nyújtott be a DFEH ellen. Az Egyenlő Foglakoztatási Lehetőségek bizottsága szerint ugyanis a DFEH két olyan ügyvédet is alkalmazott a saját perében, akik az EEOC nyomozásában is részt vettek, ami kimeríti az összeférhetetlenség kategóriáját és megsérti Kalifornia állam szakmai etikai szabályait is.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


A DFEH ugyan leváltotta az érintett ügyvédeket,  az Activision Blizzard viszont mégis megpróbálta kihasználni a csörtét, amikor a múlt héten a DFEH által kezdeményezett per szüneteltetését kérte a bíróságtól. A vállalat azzal indokolta a lépést, hogy a szünet alkalmat biztosítana a felperest ért etikai vádak kivizsgálására. A Law360 viszont nemrég arról számolt be, hogy az ügyben eljáró Timothy Patrick Dillon bíró visszautasította az Activision kérését.

Dillon nem részletezte a döntése okát, de kevesebb mint egy hét alatt meghozta a határozatot, így Bobby Kotickék nem sokáig reménykedhettek a kísérlet sikerében. Jelen állás szerint tehát az Activision Blizzard a továbbiakban is kénytelen lesz többfrontos háborút vívni, mivel a DFEH és az EEOC mellett az Egyesült Államok Értékpapír-és Tőzsdefelügyelete is vizsgálódik a cég ellen, valamint egy csoportos per is indult a befektetők részéről.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)