Hirdetés

Az Activision Blizzardnak kétezer új alkalmazottra van szüksége

|

Mindezt azután jelentette be a cég, hogy tavaly 800 embertől szabadult meg és több irodát is bezáratott a világ különböző pontjain.

Hirdetés

Abban valószínűleg már kevesen kételkednek, hogy a videojátékos szegmens van olyan jelentős, mint a szórakoztatóipar bármely más területe, sőt. Az Activision Blizzardra pedig az iparág egyik legnagyobb képviselőjeként meglehetősen komoly figyelem irányul. A stúdiót vezető Bobby Kotick most egy befektetői konferencián fejtette ki a jövőre vonatkozó terveket, melyek megvalósításához elengedhetetlen a munkaerő komoly bővítése.

Hirdetés

A vezérigazgató elmondta, hogy szeretnének nagyobb energiát fektetni a már meglévő, sikeres franchise-aikba, hogy azok olyan kiemelkedő eredményeket érhessenek el, mint a Call of Duty: Modern Warfare. Hat fő szériát emelt ki, melyekre fokozott figyelmet kívánnak fordítani: ez a Call of Duty, a Candy Crush, a World of Warcraft, a Hearthstone, a Diablo és az Overwatch.

A felsorolt címek sűrűbben adagolt és bőségesebb tartalmakat, frissítéseket kapnak a tervek szerint, hogy ezzel még több játékost csábítsanak magukhoz. Ennek feltétele azonban további kétezer emberre alkalmazása.

Ez a döntés már csak azért is meglehetősen furcsa, mert a kiadó tavaly év elején 800 embert küldött el, miután a legsikeresebb pénzügyi negyedévét zárta a cég történetében. Ez ráadásul főként a Blizzardot érintette, ami a fent felsorolt hat címből 4-ért felelős. Idén is több leépítésre került sor, például bezárták a versailles-i irodát, mely szintén több száz ember munkaviszonyának megszűnésével járhatott (pontos számot nem tudunk).

Most valószínűleg az Activision Blizzardnál is rájöttek, hogy szükség van az emberi erőforrásokra, hiszen hamarosan megjelenik a World of Warcraft: Shadowlands, valamint a Call of Duty: Black Ops Cold War, emellett készülőfélben van a Diablo IV és az Overwatch 2 is.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)