Hirdetés

Az Activision egykori vezetője beperelte a kiadót, mert diszkriminálták a fehér, öreg férfiakat

|

A volt igazgató szerint az Activisionnél több igazgatót is diszkrimináltak a koruk miatt, amikor Bobby Kotick kifejezte, hogy több fiatal alkalmazottra van szükség.

Hirdetés

Kemény időszakon van túl az Activision-Blizzard, ugyanis csak nemrégiben zárult le egy több éves per, amelyet Kalifornia legfelsőbb szintjeiről indítottak a vállalat ellen, miután kiderült, hogy a cég elfogadhatatlanul bánik a női alkalmazottakkal.

Viccesnek is tekinthető fordulat, hogy a megpróbáltatásoknak nincs vége, ugyanis most a másik irányból érkezik a pofon és a cég egy korábbi vezérigazgatója perelte be a kiadót, amiért az ő megítélése szerint a kora miatt diszkriminálták.

Az 57 éves igazgató (aki 2014-ig dolgozott a cégnél) azt állítja, hogy Bobby Kotick egy vezetőségi konferencián kijelentette, hogy szerinte az a probléma az Activisionnel, hogy "túl sok az öreg fehér fickó".

Hirdetés

A panasz szerint két igazgató röviddel ezután távozott is a cégtől, részben Kotick megjegyzése miatt, és míg az egyikük a felperest ajánlotta a saját helyére, végül egy fiatalabb alkalmazott lett a menedzsere.

Az új menedzser állítólag ellenszenves munkakörülményeket teremtett és folyamatosan kritizálta a munkáját, így abban az évben kapta a legalacsonyabb teljesítményalapú fizetésemelést a teljes pályafutása alatt a cégnél.

Miután egy női alkalmazott a részlegén ugyanerről panaszkodott a HR osztálynak, a felperes beadta a saját maga panaszát is, amiért a cég nem védte őt meg a diszkriminatív vádaktól. A volt igazgató most azt követeli, hogy kárpótolják a kiesett bevételért, a karrierjén és megítélésén esett károkért, az érzelmi teherért, a jogtalan leépítésért, illetve fedezzék a jogi költségeit.

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)