Hirdetés

Az Activision fejese szerint az Egyesült Királyság a halál völgyévé válik, ha blokkolják a cége felvásárlását

|

Bobby Kotick kemény szavakkal igyekszik nyomást gyakorolni a döntés előtt álló brit versenyhatóságra.

Hirdetés

A Microsoft továbbra is küzd az Activision Blizzard több mint egy éve bejelentett felvásárlásáért, ám a legfrissebb értesülések szerint az Egyesült Államok és az Európai Unió versenyhatóságai után a britek illetékes testülete (Competition and Markets Authority, CMA) is trösztellenes eljárást fog indítani az üzlet blokkolására.

Az ellenállás oka pedig itt is ugyanaz, mint máshol: a hatóságok szerint a Call of Duty franchise birtokosának felvásárlásával a Microsoft túl nagy hatalomra tenne szert a riválisaival szemben, amin még az sem változtat, hogy az Xbox mögött álló cég korábban minden konkurensének 10 évnyi hozzáférést ígért a népszerű sorozathoz.

Hirdetés

A Microsoft mellett Bobby Kotick, az Activision minden botrányt túlélő vezetője is kampányol az üzlet nyélbe ütéséért, egy minapi interjújában pedig egy kemény megjegyzéssel igyekezett üzenni a briteknek. Kotick a CNBC egyik műsorában szólalt meg, ahol egyebek mellett arra reagált, hogy Rishi Sunak, az Egyesült Királyság jelenlegi miniszterelnöke kimondottan az új Szilícium-völggyé szeretné tenni a brexitet követő gazdasági gondokkal küzdő országot.

Az Activision CEO-ja szerint ha a britek komolyan veszik ezt, támogatniuk kellene egy olyan, potenciálisan munkahelyeket teremtő üzletet, mint az általa vezetett cég 68,7 milliárd dolláros felvásárlása.

"Ez egyáltalán nem arról szól, hogy a Sony vagy a Microsoft platformjáról beszélünk, hanem a technológia jövőjéről. És most azt mondták, az elmúlt évben, azt hiszem, Rishi Sunak azt mondta, hogy Európa vagy a kontinens Szilícium-völgye szeretnének lenni, de ha az ehhez hasonló ügyletek nem jutnak át, akkor nem a Szilícium-völgy, hanem a Halál-völgy [Death Valley, a szerk.] lesz belőlük".

- keménykedett Kotick, aki a Microsofthoz hasonlóan azt a sokszor hangoztatott érvet is elismételte, hogy az üzlet valójában nem a Call of Duty megszerzéséről, hanem arról szól, hogy a redmondiak is meg szeretnék vetni a lábukat a mobilos piacon. A CEO szerint ugyanis már erre a szegmensre helyeződött a hangsúly a játékiparban, itt pedig azok a kínai és japán cégek dominálnak, amelyek védett piacokról működhetnek.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Ha fogadnunk kellene, Kotick szavai nem teszik majd jóindulatúbbá a CMA illetékeseit, de legalább megpróbálta. Akit érdekel  az interjú, a YouTube-on teljes egészében visszanézheti:

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)