Hirdetés

Az Activision vezetője reagált a tőzsdefelügyelet nyomozására

|

Továbbra is fogadkozik a vállalat, hogy minden a legjobb úton halad.

Hirdetés

Ismét felgyorsultak az események az Activision Blizzard körüli, júliusban kirobbant botrány kapcsán. A vállalatról tegnap írtuk meg, hogy az igazságos foglalkoztatásért felelős DFEH vádemeléshez vezető eljárása után már az Egyesült Államok Értékpapír-és Tőzsdefelügyelete (SEC) is vizsgálódik a munkatársakat ért zaklatások és diszkrimináció miatt.

A SEC-et egész pontosan az érdekli, hogy a tőzsdén jegyzett cég korrekt módon tájékoztatta-e a részvényeseit a súlyos belső problémákról. A nyomozás érdekében számos bizalmas dokumentumhoz kért hozzáférést a hatóság, valamint több vezetőt, köztük a vezérigazgató Bobby Koticket is beidézték meghallgatásra.

Hirdetés

Azóta pedig távozott az Activision Blizzard jogi igazgatója, Claire Hart, valamint az Overwatch 2  vezető producere is. Így érkeztünk el Kotick reakciójához, aki nemrég egy hivatalos közleményben igyekezett mindenkit biztosítani arról, hogy lényegében nincs itt semmi látnivaló:

"Miközben továbbra is jóhiszeműen együttműködünk a szabályozó hatóságokkal a múltbéli munkahelyi problémák kezelésében, szintén haladunk előre a saját kezdeményezéseinkkel is annak biztosítására, hogy a miénk legyen a lehető legjobb munkahely. Továbbá változatlanul elkötelezettek vagyunk a munkahelyi problémák nyílt és gyors kezelése iránt."

A SEC és a DFEH mellett Kotickék a Nemzeti Munkaügyi Kapcsolatok Testületével (National Labor Relations Board - NLRB) is kénytelenek együttműködni, miután egy amerikai szakszervezet nemrég panaszt nyújtott be a cég ellen a munkavállalói jogok megsértése miatt. A panaszosok szerint az Activision törvénytelen eszközökkel (pl. megfélemlítés, megfigyelés) akadályozta dolgozóit a problémák feltárásában.

A változás irányába mutató intézkedések között az Activision közleménye az elmúlt hetekben lezajlott elbocsátásokat, a HR-osztály "felfrissítését", valamint azt hozta fel, hogy nemrég leigazolták a Disney-től Julie Hodgest, aki mostantól "emberekért felelős vezetőként" segíti a munkahelyi légkör javítását.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)