Hirdetés

Az alapító család veheti meg a Ubisoftot, hogy független maradhasson a kiadó

|

Úgy tűnik, a Guillemot család elég komolynak ítéli a külső felvásárlási kísérleteket ahhoz, hogy jelentős ellenlépéseket tegyen.

Hirdetés

Az idei év eddig is komoly videojátékos felvásárlásokat hozott, és arról szólnak pletykák, hogy több hasonló üzlet készülhet a háttérben. Ezek közül sokak szerint az egyik a Ubisoft bekebelezése lehet, igaz, a legutóbbi hírek szerint nem egy iparági rivális, hanem pénzügyi befektetők vetettek szemet az Assassin's Creed, a Rainbow Six, a Far Cry, és sok más neves széria kiadójára.

Egy friss beszámoló alapján viszont a Ubisoft alapítói nem szeretnék ölbe tett kézzel várni a külső ajánlatokat, hanem egy saját, belső alternatívát is ajánlanának a részvényeseknek.

Hirdetés

Egy pénzügyi elemző cég információra hivatkozva hozta le a Seeking Alpha nevű lap, hogy a most a Ubisoft közel 16 százalékát birtokló Guillemot család (akiknél egyébként a szavazati jogot biztosító részvények valamivel nagyobb hányada, 22 százaléka van) egy privát befektetési alappal egyeztet egy társulásról, aminek keretében ők maguk vásárolnák fel a kiadót, mielőtt egy külső cég tehetné meg ugyanezt. Ezzel az elsődleges céljuk, hogy továbbra is megtarthassák a Ubisoft irányítását, amire úgy tűnik, jól reagált a részvénypiac, ugyanis tíz százaléknál is többet nőtt a kiadó részvényeinek értéke.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Amennyiben bejönnek a Ubisoft tervei, tényleg fényes jövő állhat a kiadó előtt pénzügyi szempontból is, hiszen idén végre beérhet a Skull & Bones-ba befektetett pénz és idő is, a későbbiekben pedig potenciálisan még jövedelmezőbb live service üzleti modellben folytatódhat az Assassin's Creed és Far Cry sorozat is. Másfelől viszont nagy kérdés, mennyiben függ a kiadó sikere az NFT-s játékok elterjedésétől, ami komoly vitákat szított a cégen belül is, nagy sikert pedig egyelőre nem hozott, hiába hangoztatta a Ubisoft, hogy piacvezetők szeretnének lenni ezen a területen.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)