Hirdetés

Az Amazon az MGM filmstúdió felvásárlására készül

|

A Metro-Goldwyn-Mayer stúdiót 2000 decembere óta próbálják eladni, most úgy tűnik, az Amazon személyében megvan a vevő.

Hirdetés

Nagy átalakuláson megy át épp az amerikai filmipar. Tegnap az derült ki, hogy az AT&T megszabadul a többek között a Warner Bros.-t, az HBO-t és a DC-t is magában foglaló WarnerMedia médiacégtől, ami a Discovery-vel fog egyesülni, most pedig arról írt a Variety, hogy az Amazon szeretné megvenni a Metro-Goldwyn-Mayer (MGM) stúdiót.

Korábban arról lehetett hallani, hogy a tavaly december óta szabad prédát képező MGM-ért 7-10 milliárd dollárt szeretnének kapni, ezzel pedig tökéletesen egybevág a Variety információja, miszerint az Amazon kész 9 milliárd dollárt fizetni a stúdióért.

Hirdetés

Még nem került pont az ügy végére, tehát egyáltalán nem biztos, hogy az Amazon sikerrel jár, mindenesetre az ajánlat korrektnek tűnik. Az MGM-hez összesen nagyjából 4000 film, valamint 17 ezer órányi tévéműsor tartozik, olyan franchise-ok is például, mint a James Bond, A szolgálólány meséje, a Rocky, a Csillagkapu, a Robotzsaru, a Doktor Szöszi, vagy a Vikingek.

Elég mutatós portfólióra tesz szert tehát az, akinek sikerül felvásárolnia az 1924-ben alapított stúdiót.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)