Hirdetés

Az Amazon új vezetője leszögezte, ők nem fognak a Stadia sorsára jutni

|

A Google nemrég bedobta a törölközőt a Stadia kapcsán, de az Amazon nem hagy fel a játékfejlesztéssel.

Hirdetés

A napokban Jeff Bezos bejelentette, hogy távozik az Amazon éléről, és ezzel párhuzamosan azonnal kiderült az is, ki váltja a céget alapító vezérigazgatót: Bezos távozása után Andy Jassy fogja irányítani a céget. Szintén pár napos hír, hogy a Google felhagy a játékfejlesztéssel: bezárták Montrealban és Los Angelesben található két stúdiójukat, immár nem készítenek Stadia-exkluzív címeket, Jade Raymond is otthagyta őket. Mostantól kizárólag a Stadia rendszerének fejlesztésére koncentrálnak, a játékokat külsős csapatoktól várják. 

Andy Jassy az utóbbiak kapcsán küldött el most egy vállalaton belüli levelet, és igyekezett mindenkit megnyugtatni, az Amazon Game Studios nem fogja ezt a példát követni.

Hirdetés

A 2012-ben alapított Amazon Game Studios gyakorlatilag az utóbbi pár évig szinte kizárólag csak az Amazon Appstore-ra fejlesztett, 2019-ben viszont PS4-re és Xbox One-ra megjelent a The Grand Tour Game, tavaly pedig Crucible (az értékeléseket elnézve mondjuk ezekre kár volt várni, pocsék kritikákat kaptak). Az évek során több projektjük is a kukában végezte, ilyen volt például a 2018-ban törölt Breakaway. Saját felhőalapú játékplatformot is indítottak, ez lett tavaly ősszel elindított Amazon Luna. Maradjunk annyiban, mostanáig nem a sikerektől voltak hangosak az Amazon Game Studiosszal kapcsolatos hírek.

Idén viszont érkezik a New World, egy grandiózusnak tűnő MMORPG, ami az 1600-as évek és a kolonizáció időszakát keverni fantasy elemekkel. Az új vezérigazgató, Andy Jassy pedig egyik első lépésként az Amazon Game Studiost irányító Mike Frazzinit biztosította teljes támogatásáról. Az ezzel foglalkozó belsős levélben leszögezte, hogy elkötelezett a játékfejlesztés mellett, és nagyon bízik abban, hogy a cég ezen a téren is sikeressé válhat.

Kíváncsian várjuk, milyen lesz egyrészt a New World, másfelől pedig milyen címekkel lesz képes a jövőben megajándékozni bennünket az Amazon.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)