Hirdetés

Az Amazon videojátékos divíziója sem marad ki a tömeges elbocsátásokból

|

A Twitch után a játékfejlesztők körében is költségcsökkentésbe fogott a vállalat.

Hirdetés

A koronavírus-járványt kísérő lezárások intenzív prosperitást hozó időszaka után a tech világ most válság-üzemmódba kapcsolt, ami a játékipart sem kíméli, hiszen az elmúlt hónapok alatt sorra jelentették be az elbocsátásokat az olyan szereplőknél, mint a PlayStation, az Activision, az Xbox vagy az EA és a Riot Games.

Most pedig az Amazon videojátékos divíziója is csatlakozik a kisebbé váló csapatok sorához, ami nem is túl meglepő, hiszen a vállalat nemrég 9000 embertől szabadult meg, a létszámcsökkentés pedig a Twitch streaming szolgáltatás személyzetét is telibe kapta.

Hirdetés

A játékos részleget érintő kirúgásról a CNBC számolt be elsőként, amely arról ír, hogy összesen 100 embert küldenek el a Game Growth nevű csoporttól, az Amazon San Diegótól és a Prime Gamingtől. Egy név nélkül nyilatkozó érintett szerint a kirúgott munkatársakkal kedden, egyéni HR-meetingek keretében közölték a rossz hírt. A CNBC megszerezte Christoph Hartmann, az Amazon Games alelnökének belsős memóját is, amely elismerte a tömeges leépítés tényét:

"Sosincs kellemes módja az ilyen hírek megosztásának, de elkötelezettek vagyunk amellett, hogy empátiával és tisztelettel bánjunk az érintett alkalmazottakkal, és támogatni fogjuk őket azzal, hogy végkielégítést, egészségbiztosítási juttatásokat, pályairányítási [outplacement] szolgáltatásokat és fizetett időt biztosítunk számukra az álláskeresésre."

- áll a személyzethez intézett közleményben, amelyből az is kiderül, hogy a kirúgások mellett egy átszervezést is végrehajtanak, így néhány fejlesztő új szerepkörben folytatja majd az Amazon Gamesen belül.

A kiskereskedelmi óriás egyébként 2013-ban alapította a videojátékos divízióját, az azóta eltelt egy évtizedben viszont nem igazán sikerült valódi sikerjátékot lerakniuk az asztalra. A legközelebb ehhez a 2021-ben megjelent New World volt, amely a megjelenése környékén ugyan lenyűgöző játékosszámokat produkált, napjainkra viszont csak a 49. helyen áll a Steam népszerűségi listáján.

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)