Hirdetés

Az App Store után a Google Playről is eltűnt a Fortnite

|

A Google közleménye szerint az Epic alkalmazása sérti a digitális áruházuk szabályzatait, ezért kellett eltávolítaniuk.

Hirdetés

Az Epic Games tegnap beleszállt az Apple-be azzal, hogy a a Fortnite-ban olyan felületet nyitott, melyen keresztül nem kell megfizessék az almás cégnek a 30 százalékos  sarcot, melyet egyébként minden tranzakció után levonnak az App Store-ban. Erre gyorsan érkezett a válasz és a játék lekerült az Apple áruházából, mire az Epic Games beperelte a céget. Úgy tűnik azonban, hogy a háború közepén egy újabb front is nyílt, mivel a Fortnite most a Google Playről is eltűnt.

Hirdetés

A Google-t nem lehet azzal vádolni, hogy az Apple nagy támogatója lenne, hiszen a két cégóriás rengeteg tekintetben konkurens, és sokszor használják ki, ha a másik valamilyen hibát vét. Most azonban úgy tűnik, hogy a Google számára sem volt elfogadható, hogy a Fortnite külön utakon jár a mikrotranzakcióival.

"A nyitott Android  ökoszisztéma megengedi a fejlesztőknek, hogy az alkalmazásaikat különböző app áruházakon keresztül értékesítsék. Azoknak a játékfejlesztőknek, akik a Google Play Store használatát választják, alkalmazkodniuk kell a szabályainkhoz, melyek a igazságosak a fejlesztőkkel szemben és szavatolják a felhasználók biztonságát. Míg a Fortnite továbbra is elérhető Androidon, a továbbiakban nem lesz fönt a Google Play Store-on, mivel sérti a szabályzatainkat."

A Google a közleményt azzal zárja, hogy a döntés egyáltalán nem végleges, és teljesen nyitottak a tárgyalásokra az Epic Gamesszel, hogy közös nevezőre juthassanak.

Akárhogy is lesz, az Epicnek most komoly harcokat kell megvívni, ami talán pozitív változásokat is hozhat. Az Apple által kivetett 30 százalékos sarc ellen már régóta lázadoznak a fejlesztők, és a Fortnite kiadójának talán van akkora anyagi háttere és befolyása, hogy pert nyerhessen a tech-óriás ellen, ami értelemszerűen a Google felé is egy határozott üzenet lehet a jövőben.

A teljes Apple-Googe-Epic háborúról és a Fortnite jelenlegi helyzetéről írtunk egy nagyobb cikket, olvassátok el!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)