Hirdetés

Az Apple fejes Tim Cook azt sem tudta, kicsoda a Epicet irányító Tim Sweeney

|

Legalábbis erről árulkodik egy most nyilvánosságra került e-mail. Már csak az ilyen gyöngyszemek napvilágra kerülése miatt is megérte az Apple-Epic pereskedés.

Hirdetés

Megállíthatatlanul dübörög tovább az Apple és az Epic Games közötti pereskedés, ami a Fortnite mikrotranzakciói miatt robbant ki (ha esetleg nem lennétek teljesen képben a sztorival, akkor ezt a magyarázó videót érdemes megnéznetek). A per során folyamatosan kerülnek elő az izgalmas vagy épp humoros dokumentumok. A mostani fogás mindenképpen az utóbbi kategóriába sorolható. 

Felbukkant ugyanis egy 2015-ös e-mail, amelyet az Epic Games vezetője, Tim Sweeney írt az Apple vezérigazgatójának, Tim Cooknak. Sweeney már ebben az üzenetben is arra hívta fel a figyelmet, nem jó irány az Apple monopol helyzete, és a cégnek el kéne gondolkoznia az App Store kezelésének, valamint az appok felülvizsgálatának és értékesítésének szétválasztásáról. Véleménye szerint nem jó, ha az Apple kizárólagos döntési joggal rendelkezi egy olyan platformon, ami milliárdokhoz jut el.

Hirdetés

Nyilván erre teljesen érthető válasz lett volna Cook részéről az is, hogy köszönjük szépen, a saját platformunkon szeretnénk továbbra is teljes döntési jogkörrel rendelkezni, ő azonban csavart egyet a történeten. Az Apple vezérigazgatójának ugyanis halvány lila gőze sem volt arról, kicsoda Tim Sweeney, ki írt neki éppen. Erről tesz tanúbizonyságot az, hogy az e-mailt két kollégájának továbbította, Phil Schiller és Eddy Cue pedig mindössze ennyit olvashattak hozzáfűzésként a nekik továbbküldött levélhez:

"Ez az a srác, aki ott volt az egyik meghallgatásunkon?" 

Azóta Cook valószínűleg egy életre megtanulta Tim Sweeney nevét.
 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)