Hirdetés

Az Atari felvásárolta több mint 100 retró játék jogait, dőlhetnek a remasterek

|

A bekebelezett címek között van pár igazán izgalmas darab is, de nem biztos, hogy minden érdemel folytatást.

Hirdetés

Miközben a nagyobb cégek egymást emésztik fel, addig az Atari mélyre nyúlt az akciós kosárban, és kimarkolt belőle, amit csak tudott. A játékipari kolosszus felvásárolt több mint 100 PC-s és konzolos játéksorozatot, ami azt jelenti, hogy remasterelheti, újra kiadhatja és akár folytathatja is ezek játékait.

A hivatalos nyilatkozat szerint a céljuk, hogy "kibővítsék a fizikai és digitális retró kínálatukat", potenciálisan új játékokat építsenek a bekebelezett címek alapjaira, és különböző termékkapcsolási lehetőségekkel kísérletezzenek azok segítségével.

Hirdetés

Teljes listát nem adtak ki a felvásárlásról, viszont kiemelték, hogy hozzájuk került a Bubsy, a Hardball és a Demolition Racer egy rakat repülős szimulátor mellett, mint az 1942: Pacific Air War, az F-117A és az F-14. Ezek közül a Bubsy sorozat bizonyos szempontból magasan kiemelkedik: a '90-es évek állatkás hullámát akarta meglovagolni, és pontosan egy vállalható játékot ért meg. A folytatásainak minősége a vállalhatatlan volt - ez mondjuk nem akadályozta meg a készítőket, hogy egy TV sorozattal is bepróbálkozzanak.

Akárhogy is, érdekes időszak áll az Atari előtt. Ugyan nem tudjuk, hogy pontosan mi van náluk, de ezzel az üzlettel most bebiztosították maguknak a lehetséges kasszasikerek tucatjait. A kérdés csak az, hogy mihez kezdenek majd velük.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)