Hirdetés

Az Atari is szépen bevásárolt, de rejtély, mi haszna lesz belőle

|

A legendás videojáték-ipari vállalat meglepő módon nem egy fejlesztőstúdiót kebelezett be.

Hirdetés

Az elmúlt időszakban komoly pénzmozgásokra került sor a videojáték-iparban, hiszen a Bethesdát is magában foglaló ZeniMax Media megszerzése után az Activision Blizzardot is kinézte magának a Microsoft. Ehhez mérten kisebb volumenű fejlemény, de vásárolt magának valamit a Nintendo is, és még a Tencent is bekebelezett egy vállalatot, ami részben a magyarokat is érinti. Sőt, egy ígéretes játékon dolgozó stúdiót szintén megkaparintott a kínai óriás. Időközben pedig egy veterán játékipari vállalat is beállt a sorba egy egészen különös felvásárlással.

Az Atari egy hivatalos közleményben harangozta be, hogy 1,5 millió dollárért megvásárolta az AntStream cégtől a MobyGames nevezetű, videojátékokra szakosodott internetes adatbázist. Egyelőre nehéz megmondani, milyen terv része lehet ez a lépés, azonban az Atari CEO-ja, Wade Rosen arról írt, hogy fontos megőrizni a weboldal integritását, így annak jelenlegi vezetője, Jeremiah Freyholtz is a helyén marad.

Hirdetés

Nem kizárt, hogy kutakodás közben ti is ellátogattatok már a MobyGames oldalára, ami 1999 óta működik, és kifejezetten sok videojátékról tartalmaz információkat, illetve képeket is. Az Atari megjelenésének köszönhetően végre befejeződhet a weboldal átalakítása, amin már évek óta dolgozik a csapat, és lecserélhetik azokat a kódbázisokat és eszközöket is, amelyeket több mint 20 éve használnak.

A friss felvásárlások fényében talán furcsa lépés lehet ez az Atari részéről, de igazából benne van a pakliban, hogy ezzel is jól járhatnak a játékosok, hiszen bizonyos helyzetekben nagyon is hasznos lehet egy videojátékos adatbázis, ami az igazán régi címeket is tartalmazza. Megújult formában pedig még több segítséget nyújthat.

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)