Hirdetés

Az Atari nem erőltetné tovább a mobiljátékokat, vissza akarnak térni az AAA piacra

|

Nem éppen az aktuális trendeket követné az Atari.

Hirdetés

Az elmúlt hónapokban ha az Atari említésre került, akkor a kiadó vadonatúj konzoljára, a VCS-re terelődött a szó, amely évek óta készült és bár nem volt problémamentes a fejlesztése, júniusban mégis a boltok polcaira kerülhetett a mini PC-kén is jellemzett retro masina.

De nem ez az egyetlen újdonság a vállalatnál, áprilisban ugyanis két divízióra oszlott az Atari: az Atari Gaming a játékfejlesztést viszi tovább, míg az Atari Blockchain a kripto- és blockchain alapú játékokban rejlő hatalmas lehetőségekre, valamint az NFT-ben rejlő potenciálra összpontosít. 

Az Atari Gaming elkülönítése pedig nem véletlen. Bár a cég eddig az okostelefonos és free-to-play címekre koncentrált, azonban a legújabb közleménye alapján szeretne visszatérni a prémium játékok fejlesztéséhez PC-re és konzolokra egyaránt.

Hirdetés

Ennek fényében a jelenlegi mobiljáték kínálatának egy része megszűnik vagy eladásra kerül (beleértve az Atari Combat: Tank Fury-t és a Ninja Fury-t is), míg a hűséges felhasználóbázissal rendelkező sikeres darabok megmaradnak. 

Az Atari nyilatkozata szerint már készülnek az első, az új modellt követő videojátékok és azt tervezik, hogy a 2022 áprilisával záruló pénzügyi év során meg is fognak jelenni. Konkrétumokat ugyan nem kaptunk a titokzatos projektekről, viszont a vállalatnak bevallása szerint szándékában áll kihasználni a 200 címet felsorakoztató katalógusát, így számíthatunk rá, hogy ismerős IP-kről van szó.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


A prémium szegmens mellett azonban nem hanyagolják el a sikeres és folyamatosan bővülő ingyenes játékaikat sem - biztosított mindenkit Wade J. Rosen, az Atari vezérigazgatója. 

Ti milyen klasszikusok visszatérésének örülnétek?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)