Hirdetés

Az EA égisze alatt megjelenő F1 2021 ára alaposan elszállt jó néhány országban

|

Például akad olyan ország, ahol az új részért több mint ötször annyit kell fizetni, mint az F1 2020-ért.

Hirdetés

A versenyjátékairól híres Codemasters csapata már az Electronic Artshoz tartozik, hiszen a kiadó tavaly felvásárolta a stúdiót, ezzel együtt pedig megszerezte többek között az F1-hez tartozó hivatalos videojáték-sorozatot is. Idén nyáron már érkezik is az F1 2021, amiben ismét a volán mögé pattanhatnak a villámgyors autókért rajongó játékosok, ám nem biztos, hogy minden országban ugyanakkora örömmel fogadták a játék bejelentését.

Hirdetés

A jelek szerint ugyanis sok esetben elég nagy különbség az F1 2021 regionális árai között a Steamen, és ami még rosszabb, van olyan ország, ahol az előző részhez képest óriásit ugrott a játék ára. Argentínában ugyanis az F1 2020 649,99 argentin pesóba kerül, ami picit több mint 2000 magyar forintnak felel meg, ezzel szemben az idei rész ára már 3599 peso a Valve platformján, ami közel 11700 forint, tehát több mint ötszörös növekedés történt.

Korábban a Codemasters viszonylag korrekt árakon kínálta játékait a szegényebb, illetve fejlődő országokban, de most nagyon úgy tűnik, hogy az Electronic Arts másképp viszonyul ehhez a dologhoz. Hasonló a helyzet egyébként még Törökországban, Oroszországban, Brazíliában, de például Dél-Afrikában 60-70 dollárnál is többet kell majd fizetni a játékért.

Időközben az EA eljuttatott egy közleményt a VG247 csapatához, amiben pusztán arról írt, hogy az F1 2021 árazása konzisztens az EA-vel és a játékipar nagyobb kiadóival is.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)