Hirdetés

Az EA és az Amazon hallgat, más források szerint viszont nem jön össze a felvásárlás

|

Az üzleti világból érkezett pletyka cáfolja a szintén az üzleti világból érkezett első állítást.

Hirdetés

Rövid úgy tűnt, hogy ma akkora horderejű bejelentésnek leszünk tanúi, mint amikor a Microsoft nyilvánosságra hozta az Activision Blizzard felvásárlására irányuló szándékát. A USA Today azt állította ugyanis, hogy az Amazon vételi ajánlatot tett az Electronic Artsra, mi több, a nap folyamán be is jelentik a felek a megállapodást.

Természetesen a hír gyorsan végigfutott a médiában, és nemcsak a szaksajtó kapta fel rá a fejét, hanem a sajtó fősodra is, ennek megfelelően több helyről is érdeklődtek úgy az EA-nél, mint az Amazonnál, de mindhiába. Ugyanis pont a potenciális akvizíció érintettjei azok, akik hallgatnak, mint a csuka, holott csakis ők önthetnének tiszta vizet a pohárba.

Hirdetés

Mert tény, hogy a CNBC-nek van tekintélye, ahogy pénzügyi hírműsorban megszólaltatott David Farber újságíró is hiteles képviselője a szakmának, de a tőle érkezett cáfolatot sem tekinthetjük hivatalosnak. Mindenesetre Farber szerint vaklárma az egész:

"Beszéltem pár emberrel, akik tényleg tudhatnak arról, ha valami történik, de azt mondják, nem történik semmi."

Faber arra is emlékeztetett, hogy korábban az Electronic Arts megkereste a Comcast-NBC Universal médiaóriást egy lehetséges felvásárlásról (mármint hogy a kiadó vásároltassa fel magát, mert fordítva semmiképp sem működne) de a tárgyalófelek nem tudtak egyezségre jutni.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


A piac egyébként jól fogadta volna a bejelentést, mert mihelyst megneszelték a befektetők, hogy mi történik, elkezdtek EA és Amazon részvényeket vásárolni, ami a papírok erősödéséhez vezetett, de Farber szavai után visszagyengültek a korábbi szintre.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)