Hirdetés

Az EA főnökének durván megvágták a fizetését, 20 millió dollárt bukott idén

|

A Battlefield 2042 bukásaival a háttérben kemény év vár az EA-ra. A részvényesek ennek fényében léptek a vezetőség kifizetései kapcsán.

Hirdetés

Az EA elnöke, Andrew Wilson az előző évben kemény 39,2 millió dollárt keresett, ami durván átszámolva közel 15 milliárd forintot jelent, az gombócból is sok. Az idei év azonban nem ennyire fényes a főnöknek: a fizetése 19,9 millió dollárra esett. Majdhogynem felére vágták Wilson keresetét a részvényesek, mondván, hogy a cég túl lendületes volt a jutalompénzek osztogatásával. Indokolatlannak érezték azok gyakoriságát és méreteit.

Az Axios által kiszúrt céges papírok támasztják ezt alá. Az iratok szerint Wilson keresetének legnagyobb része, 18 millió részvényekből származik. Az előző évben ez a szám 30 millió volt. Az alapfizetését egyébként 3,2 százalékkal emelték évi 1,3 millió dollárra, ami elvileg megegyezik az egész céget érintő fizetésemelésekkel.

Hirdetés

Az alapbérek növekedését a döntéshozók azzal indokolták, hogy a kiadó tartotta a megjelenési időpontokat, növeltek az online szolgáltatásainak eredményeit, növelték a cég dolgozóinak diverzitását, és magas munkavállalói értékeléseket kaptak.

A Battlefield 2042 meggyötörte a céget, de az EA elmondása szerint az Apex Legends sikerei és a FIFA 22 példátlanul erős éve kiegyensúlyozta a lövölde bukásait. A részvényesek pedig reménykedhetnek, hogy ilyen bukást nem kell elszenvedni a közeljövőben.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)