Hirdetés

Az EA kiveszi a FIFA és NHL játékokból az orosz csapatokat

|

A kiadó a FIFA 22, a FIFA Mobile és a FIFA Online megváltoztatásával mutatja ki szolidaritását Ukrajna felé.

Hirdetés

Közel egy hete tart az orosz-ukrán háború, és nem tűnik úgy, hogy hamar vége lesz. Nagyon sokan szeretnék, ha Putyin visszavonulót fújna, és nem volna több civil áldozat, mindenki a maga módján próbál nyomást gyakorolni vagy az orosz vezetésre, vagy a polgárokra, akiktől azt remélik, nyíltan és hangosan kifejezik elégedetlenségüket kormányuk cselekedetei miatt.

Az Electronic Arts is megteszi, ami tőle telik: eltávolítja egyes játékaiból az orosz csapatokat.

Hirdetés

A kiadó sportjátékos divíziója, az EA Sports közleménye alapján a FIFA 22-ből, a FIFA Mobile-ból és a FIFA Online-ból eltávolítják az orosz nemzeti csapatokat, valamint a klubokat, továbbá vizsgálják, milyen változásokat szükséges még meghozniuk. Az NHL 22-ből az oroszok mellett a fehéroroszok is kikerülnek.

Számos sportszervezet tiltotta el a versenyzéstől az orosz sportolókat és csapatokat, valamint sorra mondják le a sporteseményeket is: a Bajnokok Ligája döntője például Szentpétervár helyett Párizsban lesz.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Az ukrán kormány arra kérte a játékipari cégeket (kiemelve a PlayStationt és az Xboxot), hogy szankcionálják a játékosokat és az e-sportolókat is.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)