Hirdetés

Az EA tarol a live service címekkel, miközben a hagyományos játékeladások visszaestek

|

Az Electronic Arts legújabb pénzügyi jelentése után kár is csodálkozni azon, hogy egyre többen fordulnak a live service játékok felé.

Hirdetés

Az Electronic Arts szerdán beszámolt a kiadó pénzügyi helyzetéről a befektetőknek, ebből a jelentésből pedig kiderült, hogy bár a hagyományos, teljesértékű videojátékok eladása 19%-ot zuhant az előző évhez képest, összességében mégis sikerült jobb pénzügyi negyedévet zárni, mint tavaly ilyenkor. A mostani negyedévben ugyanis 1,55 milliárd dollárt keresett az EA, ami 6,3%-os növekedést jelent.

Hiába csökkentek a játékeladások, a live service-ből befolyt bevételek 13%-ot emelkedtek, így sikerült elérni az említett pozitív mutatót.

Hirdetés

Nem túl meglepő módon a legtöbb live service bevétel a FIFA Ultimate Teamből és az Apex Legendsből, valamint különféle mobiljátékokból érkezett. A jelentésből azt is megtudhattuk, hogy már több mint 31 millióan játszottak a FIFA 21-gyel PC-n és konzolokon összesen, FIFA Ultimate Team meccsekből pedig 48%-kal többet pörgettek le a játékosok, mint tavaly. Könnyen összerakható a matek, miért ugrottak meg a mikrotranzakciós, live service bevételek.

Az Apex Legendsre is büszke lehet a kiadó, hiszen a játék a kilencedik szezonjában rekordot döntött, egy hét alatt összesen 13 millió aktív játékos lőtte egymást apró kis cafatokra. 

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Az is teljesen világos, milyen jövőképben gondolkodik az EA: a következő öt évben el szeretnék érni azt, hogy sportjátékaik összesen 500 millió emberhez jussanak el. Ez a mutató jelenleg 230 millión áll, szóval hatalmas ugrást várnak el az EA Sports címektől. A jelenlegi növekedést látva ez egyáltalán nem tűnik irreálisnak. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)