Hirdetés

Az Elden Ring már a Call of Duty: Vanguard eladásait is beelőzte

|

Tarol az Elden Ring az Egyesült Államokban.

Hirdetés

Gyakorlatilag hosszú ideje alapvetésnek számít, hogy ha a Rockstar nem jelentkezik új játékkal, akkor az aktuális Call of Duty lesz az USA legnagyobb példányszámban elkelt játéka minden évben - a CoD-okat a GTA V és a Red Dead Redemption 2 tudta csak anno lenyomni.

Most viszont nagyon úgy fest, hogy a FromSoftware csapata beállhat szorosan a Rockstar mellé, ugyanis az Elden Ring átvette a vezetést a sok szempontból várakozások alatt teljesítő Call of Duty: Vanguardtól.

Hirdetés

A piackutató NPD Group számai alapján az Elden Ring lett 2022 áprilisában az Egyesült Államok második legjobban fogyó játéka (a LEGO Star Wars: The Skywalker Saga lett egyébként az első), ezzel együtt pedig az egész éves mezőben maga mögé utasította a Vanguardot. Ha nem az egész 2022-es évet, hanem az elmúlt 12 hónapot nézzük, akkor is a Call of Duty: Vanguard előtt áll az Elden Ring.

Fontos megjegyezni, hogy a Vanguard a szériához mérten gyengébb eladásai mellett is megnyerte a 2021-es esztendőt az USA-ban. Ha tavaly jelent volna meg az Elden Ring, akkor csak az ezüstnek örülhetett volna az aktuális Call of Duty, hiszen a 12 hónapos eladások tükrében világosan látszik, hogy a két játék összesített eladásait nézve a FromSoftware sikercíme a nyerő. 

Idén év végén viszont a Call of Duty: Modern Warfare II érkezik, ami már csak tematikája miatt is komolyabb eladásokra számíthat, mint a Vanguard. Kíváncsian várjuk, hogyan alakul majd a Modern Warfare II és az Elden Ring versenye.

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)