Hirdetés

Az első nagy pofont a játékosoktól kapta a Ubisoft vezetése, a másodikat a fejlesztők adják

|

Berágtak és a fejlesztők, miután Yves Guillemot az ő nyakukba varrt minden felelősséget. Sztrájkra készülnek.

Hirdetés

Rég nem látott mélységű gödörbe navigálta a szebb napokat megélt kiadót Yves Guillemot ügyvezető és rokonsága: az eredetileg családi vállalkozásnak indult, ám most már számos nagy részvényessel - köztük a Tencenttel - rendelkező Ubisoft a 2022-es év csalódást keltő pénzügyi eredményei után több projekt fejlesztését is leállította, ám a pénznyelő Skull and Bones és a fejlesztői pokolban rekedt Beyond Good & Evil 2 alól azonban még mindig nem rántotta ki a szőnyeget.

A fejlesztőknél azonban nem emiatt telt be a pohár, az utolsó cseppet a CEO belső kommunikációja jelentette, amitől az alkalmazottak úgy érezték, a felelősség teljes súlya az ő vállukat nyomja.

Hirdetés

Yves Guillemo úgy fogalmazott a munkatársaknak küldött e-mailben, hogy most mindennél nagyobb szükség van az elkötelezettségükre annak érdekében, hogy a kiadó visszataláljon a siker útjára. Valamint azt kérte tőlük, hogy minden kezdeményezést és kiadást alaposan fontoljanak meg, hogy a lehető leghatékonyabbak legyenek. A labda pedig az ő térfelükön pattog, hogy időben és az elvárt minőségben leszállítsák a játékokat, mindenkinek megmutatva, hogy képesek rá.

Egyvalamit azonban figyelmen kívül hagyott Yves Guillemot, hogy miközben az Atlanti-óceán túlfelén, Kelet-Európában vagy Ázsiában nem túl acélosak az munkavállalók érdekvédelmi lehetőségei, Franciaországban, ahol igencsak mély a szakszervezetek társadalmi beágyazottsága, egészen más szelek fújnak. Ennek szellemében a Ubisoft Paris munkatársait képviselő Solidaires Informatique január 27-ére sztrájkot hirdetett.

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

A szakszervezet szerint elfogadhatatlan, hogy a labda az alkalmazottak térfelén pattog, a pénz viszont Guillemot zsebében landol, aki a teljes felelősséget rájuk tolja. A CEO által elvárt "adjunk bele mindent" mentalitás pedig túlórákhoz és akár kiégéshez is vezethet a menedzsment nyomására. Továbbá attól is tart a szakszervezet, hogy amikor takarékosság kerül szóba, az valójában leépítéseket, stúdióbezárásokat, fizetéscsökkentést és hasonló lépéseket takar.

A Solidaires Informatique úgy véli, az ügyvezető túl sokat vár el az alkalmazottaktól, méghozzá ellentételezés nélkül, éppen ezért rendkívüli 10 százalékos béremelést követelnek mindenkinek az infláció kompenzálása érdekében, valamint a munkahelyi körülmények javítását (különös tekintettel a négynapos munkahét bevezetésére), teljes átláthatóságot a helyi és globális munkaerő alakulását illetően (tiltva azt a vezetői gyakorlatot, amelynek célja, hogy az alkalmazottak maguktól mondjanak fel, és így megússzák a költségeket).

Egyelőre sem Yves Guillemot, sem a Ubisoft nem reagált a szakszervezet sztrájkfelhívására.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)