Hirdetés

Az emberek úgy veszik a Hogwarts Legacyt, mintha muszáj lenne

|

Őrületes mennyiségben fogy az Avalanche Software varázskalandja, és rendesen be is szippantja a vásárlókat.

Hirdetés

Már az előrendelési időszak során kiszivárgott eladási számokból is sejteni lehetett, hogy a bizonyos körökben transzfóbnak vélt J.K. Rowling ellenlábasai hiába hirdettek bojkottot a Hogwarts Legacy ellen, a játék egyszerűen túl ígéretesnek tűnt, a Harry Potter rajongók pedig túlságosan ki voltak éhezve egy új kalandra ahhoz, hogy megbukjon a pénztáraknál.

Az Avalanche Software által fejlesztett újdonság végül szerencsére kritikailag is felnőtt az óriási elvárásokhoz, most pedig már hivatalos eladási adatok is bizonyítják, hogy a Warner Bros. Games bankot robbantott vele.

Hirdetés

A Hogwarts Legacy ugyanis a február 10-i megjelenését követő két hétben 12 millió példányban talált gazdára, 850 millió dollárnyi bevételt hozva a konyhára. Ezzel a nyílt világú varázslós akció/RPG büszkélkedhet a kiadó történetének legerősebb rajtjával, méghozzá úgy, hogy egyelőre csak PC-n és új generációs konzolokon elérhető, míg PlayStation 4-en, Xbox One-on és Nintendo Switchen csak később (április 4-én és július 25-én) debütál.

A Warner Bros. Games közlése szerint a Hogwarts Legacy emellett már most házon belüli rekordot döntött a játékban eltöltött idővel, a vásárlók ugyanis több mint 280 millió órán át rótták a Roxfort és Roxmorts környékét. A lenyűgöző számokat az anyavállalat Warner Bros. Disvovery legutóbbi pénzügyi beszámolója előtt közölték, ahol az is kiderült, hogy új A Gyűrűk Ura filmek vannak készülőben, illetve a Harry Potter franchise mozis bővítése sem kizárt.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Ami a Hogwarts Legacyt illeti, ennek kapcsán már egy élőszereplős sorozat lehetősége is felvetődött, ám ez nem hivatalos információ. Akárhogy is legyen, a stúdió elégedetten könyvelheti be a játék eladási számait, így nem lennénk meglepve, ha később elkészülne a folytatás is, vagy mégis kapnánk néhány megjelenés utáni tartalmat.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)