Hirdetés

Az Epic-Apple per bírója megmentette az Unreal Engine-t, de a Fortnite-nak nem kegyelmezett

|

Folytatódik a jogi csatározás az Epic Games és az Apple között. Most épp mindketten nyertek és vesztettek is egy kicsit.

Hirdetés

Először a The Verge számolt be arról, hogy az Epic Games és az Apple között zajló perben fontos fejlemények történtek. Az ügyhöz kirendelt bíró, ugyanis gyakorlatilag megvédte az Unreal Engine-t, viszont a Fortnite-ot nem helyeztette vissza az App Store-ba.

Hirdetés

Rogers bíró megtagadta az Epic Games azon kérését, hogy az Apple ideiglenesen helyezze vissza a játékot az App Store-ba addig is, amíg zajlik a per. Véleménye szerint a jelenlegi helyzet az Epic Games miatt alakult ki. Külön kiemelte, hogy az Epic Games stratégiai döntése volt az Apple-lel kötött megállapodás egyértelmű felrúgása. Az Unreal Engine kérdésében viszont az Epicnek adott igazat.

Korábban ugyebár arról volt szó, hogy az Apple teljesen kitiltaná az Epic Gamest iOS-ről és MacOS-ről, meg akarták vonni az Epictől az összes hozzáférést a fejlesztői készletekhez, ami gyakorlatilag ellehetetlenítette volna az Unreal Engine támogatását ezeken a platformokon. Rogers bíró szerint az Apple ezt nem teheti meg, úgyhogy a per lezártáig biztosan nem léphetnek életbe efféle szankciók. 

A meccs tehát nagyjából 1-1-re áll jelenleg. Kíváncsian várjuk a második félidőt. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)