Hirdetés

Az Epic Games elkezdett keménykedni, az Apple törölte a Fortnite-ot az App Store-ból

|

Kíváncsi volt a Fortnite fejlesztője, mit csinál az Apple, ha nem kap a V-Bucksok eladásaiból. Nyilván nem kellett sokat várni a válaszra.

Hirdetés

Egyre többen kezdik nyomasztani az Apple-t, mert úgy gondolják, az almás cég túl szigorú feltételeket szabott, túl sokat vesz le a bevételből, és szabályai miatt nem lehet iOS-en például az Xbox Game Pass sem. Az Epic Games úgy gondolta, itt az ideje, hogy nyíltan kiálljon az App Store üzletpolitikája ellen.

Hirdetés

A fejlesztőcsapat a mai nap folyamán elkezdte közvetlenül a Fortnite-ban árulni a játékbeli fizetőeszközt, jelentős, 20%-os kedvezménnyel (ami egyébként minden platformra érvényes, és örökre szól), megkerülve az App Store-t, mely egyébként 30%-ot vesz le minden alkalmazáson belüli vásárlás után. Kíváncsiak voltak, mit tesz erre az Apple.

24 órát sem kellett várni a reakcióra, főleg miután teleplakátolták az internetet a döntéssel: az Apple közleményben tudatta, hogy sajnos az Epic Games áthágta az App Store szabályait, melyek minden fejlesztőre vonatkoznak, és a felhasználók védelmét szolgálják. A Fortnite app lekerült az App Store-ból, miután olyan funkciót engedélyeztek benne (azt, hogy közvetlenül az Epictől lehessen vásárolni), amit az Apple nem ellenőrzött, ráadásul kifejezetten azért tették, hogy felrúgják az irányelveket. Akkor térhet vissza iOS-re a játék, ha újra megfelel a követelményeknek.

A Google egyelőre nem cselekedett, de könnyen lehet, hogy a Play Áruházból is mennie kell a Fortnite-nak - ugyanakkor nagyon sokáig csak a fejlesztők weboldaláról volt elérhető, nem lesz nehéz visszaállni erre, ha úgy hozza a szükség. iOS-re viszont nem lehet akárhonnan appot letölteni.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)