Hirdetés

Az Epic nagyon szeretné már, hogy visszakerüljön a Fortnite az App Store-ba

|

Az Epic Games most azt akarja elérni, hogy törvénytelennek nyilvánítsák a játék letiltását.

Hirdetés

Játékosbázisának jelentős részét veszítette el a Fortnite, amikor az Epic Games nekiállt keménykedni, és felszólalt az Apple egyeduralma, az iOS zártsága ellen. Tavaly augusztusban indult a csatározás, és messze még a vége, de az Epic láthatóan gyorsan nyerni akar, az Apple meg nyilván nem hagyja magát.

Kiegészítve a korábbi dokumentumokat, most az Egyesült Királyságban nyújtottak be kérvényt, mellyel azt szeretnék elérni, hogy az illetékes hatóság mihamarabb kötelezze az App Store üzemeltetőjét a játék közzétételére. Az Epic megismételte a korábbi vádakat: hogy az Apple egyetlen csatornán keresztül engedi az appokat megjelenni, hogy túl sokat csíp le a vásárlások összegéből, és ezzel monopóliumot tart fenn.

Hirdetés

A cég most azt akarja elérni, hogy törvénytelennek nyilvánítsák a tiltást, egyúttal az Apple kénytelen legyen engedélyezni a játékon belüli vásárlásokat akkor is, ha ezek után nem származik bevétele. Kérvényezték, hogy a cég ne büntethesse őket a Fortnite iOS-es változatának egyes változtatásai miatt, hogy állítsa vissza az Epic fejlesztői fiókját, és hogy ne legyen kötelező senkinek az App Store-t használni. 

Ezzel párhuzamosan egyébként a Google-t is támadják, és beérik azzal, ha ezen követeléseiknek a két cég eleget tesz, kompenzációt nem várnak el.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)