Hirdetés

Az eredeti terveknél jóval több PlayStation 5 konzolt gyárthat 2020 végéig a Sony

|

Akkorát dobott a játékosok vásárlási kedvén a koronavírusjárvány, hogy a Sony a hírek szerint átgondolta gyártási terveit.

Hirdetés

Pár hónapja még arról volt szó, hogy 2021 márciusáig mindössze 5-6 millió PS5 konzol kerül majd fel az áruházak polcaira, a legfrissebb értesülések szerint viszont a Sony alaposan felpörgette a gyártást, és már 2020 végére el akarják érni a nagyjából 10 millió számot. 

Hirdetés

Ennek tükrében komoly eladásokra számíthatnak, más indok nem igazán válthatja ki a gyártósorok teljesítményének gyakorlatilag megduplázást. Összehasonlításként PlayStation 4 konzolokból fél év idő alatt 7,5 milliót adtak el (4,5-öt az első, míg 3-at a második negyedében), a jelek szerint pedig még ennél is erősebb startra számítanak a PS5 esetében - ez a koronavírusjárvány miatt megtorpant gazdaság miatt, és az esetleges második hullám tükrében azért több mint optimista hozzáállás. 

A Bloomberg értesülései szerint a gyártási kapacitás nagymértékű emelkedését egyébként épp az indikálta, hogy a karantén alatt nagyot nőt a kereslet a videojátékok iránt. Könnyen lehet tehát, a Sony arra játszik, hogy egy második hullám berobbanása esetén ismét mindenki otthon akar majd játszani, és könnyeben rendelik meg a PS5-öt, mint egyébként tették volna. A Bloomberg 10 milliós gyártásról írt 2020 végéig, egy másik forrás, a Nikkei viszont 9 millióról. Indokként ők is hasonló okokat jelöltek meg. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)