Hirdetés

Az EU is nemet mondhat az Activision Blizzard felvásárlására

|

Egy friss jelentés szerint a Microsoft Európában is falba ütközik majd a gigantikus üzlettel.

Hirdetés

Már egy éve annak, hogy a Microsoft bejelentette az Activision Blizzard 68,7 milliárd dollárért történő felvásárlását, 2023 nyarára tűzve ki a szerződés aláírásának végső határidejét. Ez azonban veszélybe került, amikor az Egyesült Államok versenyfelügyeleti szerve, az FTC másfél hónapja pert indított az üzlet meghiúsítására, a következő nagy ellenző pedig az Európai Unió lehet.

Egy friss jelentés ugyanis most azt állítja, hogy az öreg kontinensen is nemet fognak mondani a Call of Duty, a World of Warcraft, a Diablo és még számos világhírű franchise új tulajdonoshoz kerülésére.

Hirdetés

A beszámoló forrása a Reuters hírügynökség, amely belsős forrásokra hivatkozva úgy tudja, hogy az ügyben illetékes Európai Bizottság a következő hetek során egy ún. "kifogásolási nyilatkozattal" fog előállni, amelyben összegzi a Microsoft és az Activision Blizzard összeolvadásával kapcsolatos aggodalmait.

A sajtó megkeresésére az EB nem kommentálta a hírt, de a testület korábban április 11-ig adott határidőt magának a döntésre. A Microsoftot ugyan sikerült megszólaltatni, ám a cég nyilatkozata lényegében ugyanazt az álláspontot ismétli, amit a redmondiak hónapok óta következetesen hangoztatnak a világszerte folyamatban lévő versenyhatósági eljárások kapcsán:

"Továbbra is együttműködünk az Európai Bizottsággal a piaci aggályok kezelése érdekében. Az a célunk, hogy több játékot juttassunk el több emberhez, és ez az üzlet elősegíti ezt a célt."

Ha az EU valóban nemet mond az üzletre, a Microsoftnak még meglehet a lehetősége, hogy további tárgyalásokkal és újabb vállalásokkal próbálja neki kedvező belátásra bírni az illetékeseket. Az FTC és az EB mellett ugyanakkor még további nagy ellenségeket is szerezhet magának a felvásárlás, hiszen a brit és a kínai versenyhatóságok még mindig nem döntöttek az ügyben. Ami a briteket illeti, az illetékes szervnek április 26-ig kell dűlőre jutnia a kérdésben.

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)