Hirdetés

Az EU nagyon húzza a száját azon, hogy a Microsofté lehet a Call of Duty

|

Féltik a gamereket a túlzott monopolhelyzettől, ezért hónapokig vizsgálgatják az Activision felvásárlását.

Hirdetés

Sok ország versenyhivatala már jóváhagyta a tervezett adás-vételt, de azért még nincs sínen az Activision Microsoft általi felvásárlása. Most az Európai Bizottság jelentette be, hogy második körben is megvizsgálják az üzlet körülményeit és lehetséges következményeit, ezúttal mélyebben, alaposabban és hosszabban. 90 munkanapig - azaz hivatalosan március 23-ig - elemzik a helyzetet, miután az első vizsgálatban megállapították, hogy a húzás

jelentősen csökkentheti a PC- és konzolforgalmazás versenyhelyzetét a piacon, beleértve az előfizetésen alapuló és/vagy streamingszolgáltatásokat, illetve a PC-s operációs rendszereket.

Külön kiemelték a Call of Duty-sorozatot azzal, hogy a Microsoftnak üzleti érdeke fűződik ahhoz, hogy a saját platformjaira - Xbox, Windows - terelje a felhasználókat és elzárja őket a konkurenciától.

Hirdetés

A vállalat többször is kijelentette, hogy ez nem célja és nem is tervez ilyesmit. Ha mégis bekövetkezne, az a Bizottság szerint áremelkedéshez és a minőség romlásához vezetne.

Bobby Kotick Activision-vezérigazgató a hírre bejelentette, hogy szorosan együttműködnek a Microsofttal és a hivatalok döntéshozóival is, hogy minden kérdésükre válaszolhassanak és megnyugtassák a kedélyeket. A Microsoft közben külön weboldalon magyarázza, miért nem kell félni a felvásárlástól.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)