Hirdetés

Az EU nem áll az Activision Blizzard felvásárlásának útjába

|

Megvalósulhat a játékipar történetének legnagyobb biznisze.

Hirdetés

Ahogy korábban írtuk, a Microsoft javára döntött egy amerikai bíróság, amelynek értelmében így a cég rengeteg titkot ismerhet meg a Sony üzleti működéséről, és sok részlet nyilvánosságra kerülhet abból, hogy a PlayStation gyártója milyen módszerekkel tartja távol a játékokat más platformoktól, különös tekintettel az Xboxra. A Sony azért került ebbe a helyzetbe, mert szót emelt a rivális Xbox fejlesztőjének szándéka ellen, hogy felvásárolja az Activision Blizzardot. Hatalmas, 68,7 milliárd (!) dolláros üzletről van szó, ami több mint 2000 milliárd forintot jelent.

Bár a korábbi bírósági döntéssel a Microsoft közelebb került a tranzakció nyélbeütéséhez, azt is meg kellett várni, hogy mit lép az üggyel kapcsolatban az Európai Bizottság. A Reuters tegnapi híre szerint azonban úgy tűnik, hogy az EU nem tesz majd keresztbe a felvásárlásnak, pontosabban nem követeli majd meg, hogy a Microsoft az Activision Blizzard bizonyos részein túladjon.

Hirdetés

A hírügynökség három, az ügy részleteit ismerő forrásra hivatkozott, akik szerint a Bizottság számára elegendő garanciának bizonyult a Microsoft ígérete, amely szerint a Call of Duty széria a továbbiakban is elérhető marad más platformokon és szolgáltatásokon keresztül - itt természetesen főleg a Sony PlayStationjén volt a hangsúly.

Vállaltuk, hogy 100 százalékban azonos hozzáférést biztosítunk a Call of Duty címekhez a Sony, a Steam az Nvidia és mások platformjain. Ez a lépés biztosítja, hogy a játékosok és a fejlesztők kihasználják ennek előnyeit, emellett a piaci versenyt is fokozza

- nyilatkozta a Microsoft szóvivője a Reutersnek.

Az Európai Bizottság legkésőbb április 25-ig hozza meg a hivatalos döntését a kérdéssel kapcsolatban. Ezen felül már csak két akadályt kell megugrania a Microsoftnak: az egyik a brit versenyhivatal, a Competition and Markets Authority (CMA) vizsgálata, a másik pedig egy bírósági per, amelyet az amerikai kereskedelmi felügyelet, a US Federal Trade Commission (FTC) indított.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Ez még bonyolíthatja a felvásárlás kérdését, a CMA ugyanis jelezte, hogy a tranzakcióval kapcsolatos fenntartásait leginkább egy strukturális átalakítás oldaná fel, ami az Activision és a Blizzard külön értékesítését jelentené. Ha ez megvalósul, akkor a Microsoft csupán az Activision Blizzard ernyője alá tartozó, mobiljátékokat fejlesztő King nevű részleget tudná megszerezni. Bard Smith, a Microsoft jelenlegi elnöke szerint ez azonban nem tűnik túl életszerű elvárásnak.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)