Hirdetés

Az év vége előtt még gyorsan felvásárolt a Sony egy újabb játékfejlesztőt

|

Ezzel idén már összesen öt stúdió csatlakozott a PlayStation családjához.

Hirdetés

Alig több mint egy év telt el a kilencedik konzolgeneráció rajtja óta, de máris egészen máshogy fest a mezőny, mint a PlayStation 4 és az Xbox One idején. Ehhez persze az kellett, hogy a Microsoft észbe kapjon, és megnyissa a pénzcsapot videojátékos részlege számára, minek következtében néhány év leforgása alatt többszörösére nőtt az Xbox Games Studios, plusz még hozzácsapódott a Bethesda is.

Erre válaszul a Sony is bővítésbe fogott, és felvásárolt egy sor olyan stúdiót, amelyek akár a játékaik (Insomniac Games, Bluepoint Games, Housemarque és Firesprite), vagy portolási tapasztalatuk (Nixxes) révén vihetik sikerre a PlayStation stratégiáját.

Hirdetés

Hozzájuk csatlakozik a mai naptól a kevéssé ismert Valkyrie Entertainmnet is, amiről Hermen Hulst számolt be a Twitteren. Erről a gárdáról azt kell tudni, hogy alapvetően támogatói szerepkört tölt be, azaz más stúdiók fejlesztéseinek segít, hogy azok megláthassák a napvilágot.

Ebben a formában részt vett a The Walking Dead: Saints & Sinners, a Halo Infinite, a Valorant, a Forza Motorsport 7, a League of Legends, a Legends of Runeterra, a Vampire: The Masquerade - Bloodlines 2, a State of Decay 2, a Middle-earth: Shadow of War, az Ark: Survival Evolved és a God of War munkálataiban is. Szeptember óta pedig besegít a Santa Monica Studiónak a God of War: Ragnarök csiszolgatásába.

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)