Hirdetés

Az Insomniac Games-nél is szexuális zaklatás miatt folyik belső vizsgálat

|

Egy volt alkalmazott tweetjére reagálva a Spider-Man fejlesztői elmondták, már megtették a szükséges lépéseket.

Hirdetés

A napokban szexuális zaklatások vádjai miatt lángol a játék- és filmipar, az egyik fő érintettel, a legendás Chris Avellone-nal például minden cég megszakította a kapcsolatot. Sorra jelennek meg tweetek újabb és újabb vádakkal, de akad olyan is, amiről volt vagy jelenlegi alkalmazottak nem csak az internetnek, a vezetőségnek is szóltak, az illetékesek pedig meghallgatták a panaszokat.

Hirdetés

Egy ex-fejlesztő által közzétett tweet azt állította, hogy az Insomniac Games legalább három alkalmazottja szexuális zaklatást követett el, és őket a cég védelmezte. A leírtakat több egykori munkatárs is alátámasztotta, kiderült az is, hogy a vádlottak közül ketten már nem dolgoznak ott.

Az Insomniac hamar reagált: közleményében a fejlesztők elmondták, tudtak a vádakról, és megtették a szükséges lépéseket. Jogi okokból többet nem mondhattak, de kijelentették, hogy olyanok, mint egy munkahelyi család, amely a sokszínűséget, az egyenlőséget a kezdetektől fogva aktívan promotálja, és a továbbiakban is folytatja ezt.

Reméljük, minden ilyen ügy úgy zárul majd, hogy minden fél elégedett lehet, addig pedig mindenki próbáljon nem elhamarkodottan ítélkezni. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)