Hirdetés

Az utolsó pert is megnyerte a Valve a CS:GO skinek körüli szerencsejáték kapcsán

|

A bíróság szerint a fejlesztő nem vezethette félre a felpereseket, mivel azok soha nem is használták a szolgáltatásait.

Hirdetés

Bizonyára sokan emlékeznek még rá, hogy 2016-ban komoly botrány keveredett a Counter-Strike: Global Offensive körül, amikor több pert is indítottak a fejlesztő Valve ellen a játék fegyverskinjeire épülő szerencsejátékok miatt.

A sztori lényege, hogy egy sor külsős weboldal kínál olyan szolgáltatásokat, ahol nem csak kereskedni tudunk a CS:GO ritka dizájnaival, de zsetonként használva őket különböző hazárdjátékokra is (pl. blackjack, fej vagy írás, sportfogadások) benevezhetünk velük. A 2016-os vádak szerint ez nem csak a tiltott szerencsejáték fogalmát merítette ki, de a Valve felelősségét is felvetette abban, hogy egyre több kiskorú kezdett komoly költekezésbe az oldalakon a szülei kárára.

Hirdetés

Az évek során azonban egyetlen perben sem marasztalták el Gabe Newelléket, a napokban pedig az utolsó folyamatban lévő eljárást is visszadobta az illetékes bíróság, méghozzá további fellebbezés lehetősége nélkül. A per kezdeményezői, egy szülői csoport úgy vélte, hogy a Valve tudatosan könnyítette meg az API-ját használó külsős oldalak dolgát, és félrevezette a közvéleményt a loot-boxokkal kapcsolatban, melyek szerintük videójátéknak álcázott szerencsejátékok.

A régóta húzódó ügy végére most azzal tett pontot a bíróság, hogy a Valve nem tájékoztatta félre a szülőket, mivel azok még csak nem is használták a kiadó-fejlesztő szolgáltatásait, vagyis sosem látogatták meg a cég weboldalát és a Steamet, valamint nem játszottak a Global Offensive-vel sem.  

"A bíróság egyetért a Valve-val abban, hogy egyetlen észszerű ténymegállapító sem találta úgy, hogy a felperesek döntéseit olyan információk befolyásolták volna, amelyeknek soha nem is voltak kitéve."

- áll az ítéletben. A legkitartóbb pereskedők kudarca korábban is sejthető volt, előzetesen ugyanis egy választottbíróság már úgy ítélkezett, hogy a szülők állításával ellentétben a Valve-nak semmi köze nem volt a független szerencsejátékos weboldalakhoz, és nem is bátorította a felhasználókat arra, hogy használják ezeket.

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Ami azt illeti, a botrány nyomán a Valve annak idején több szigorítást is életbe léptetett, ám ma is léteznek ezek a szolgáltatások, ráadásul teljesen legálisan, mióta egy 2018-as bíróság döntése nyomán az amerikai államok többségében legálissá váltak az esport-fogadások.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)