Hirdetés

Az Xbox fejese elmondta, kell-e félnünk attól, hogy az Activision Blizzard játékai csak PC-re és Xboxra jelennek meg

|

Az egyik legfontosabb kérdés a felvásárlás kapcsán, hogy kizárják-e a jelentős méretű PlayStation-közösséget innentől.

Hirdetés

Több szempontból is érdekes helyzetet teremtett az Activision Blizzard Microsoft általi bekebelezése. Az egyik ok, amiért izgalmas ez, hogy a kiadó az utóbbi években inkább a Sonyval barátkozott, a PlayStationön játszókat előnyben részesítette a Call of Duty-knál, és Crash is előbb PS4-en tért vissza a Crash Bandicoot N-Sane Trilogyval, csak utána látogatott el más platformokra.

A Microsoft mostantól garantáltan azt fogja éreztetni, hogy jobban jár, aki PC-n vagy Xboxon játszik, viszont Phil Spencer megnyugtató dolgokat mondott a Bloombergnek nyilatkozva.

Hirdetés

A hivatalos közleményben annyi szerepelt, hogy az Activision Blizzard játékai sokféle platformon megtalálhatók, és a továbbiakban is támogatják ezeket a közösségeket, de Spencer az interjúban hozzátette, nem céljuk elcsábítani a játékosokat a Sony platformjaitól, ehhez a jövőben is tartani fogják magukat. Ebben az állításban benne van, hogy csak arra gondolt, a már megjelent játékokat (mint például a Warzone) nem veszik el a PlayStation-ösöktől, de egy a céghez közeli forrás szerint játékonként döntik el, mi lesz multiplatform, és mi marad az Xbox-ökoszisztémán belül.

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Legjobb esetben az lesz, hogy a Call of Duty sorozat multiplatform marad, de az új részek azonnal bekerülnek a Game Passbe, PlayStationre pedig teljes árú játékként árulják majd őket. A széria egyes részei minden évben az eladási listák csúcsáig jutnak, ezért is ért közel 70 milliárd dollárt a cég, fura lenne, ha ezt a Microsoft nem venné figyelembe.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)