Hirdetés

Az Xbox fejese szerint a cloud gaming piaca még egyáltalán nem is létezik

|

Phil Spencer úgy véli, egy olyan piac miatt utasították el az Activision Blizzard felvásárlását, amit nem is lehet még igazán piacnak nevezni.

Hirdetés

A Microsoft már több mint egy éve küzd azért, hogy felvásárolhassa az Activision Blizzardot, és míg nemrég úgy tűnt, hogy sínen van az üzlet, áprilisban a CMA, vagyis a brit versenyhivatal úgy döntött, hogy nem hagyja jóvá a felvásárlást, ugyanis a cég ezzel túlságosan is nagy előnyhöz jutna a felhő alapú játékok piacán

Ez egy igen meglepő válasz, hiszen a legtöbben arra számítottak, hogy a Call of Duty és World of Warcraft-jellegű gigászi franchise-ok beolvasztása lesz majd az elsődleges érv a felvásárlás ellen, nem pedig a viszonylag gyerekcipőben járó cloud gaming.

Hirdetés

Phil Spencer, az Xbox részleg vezetője nemrég a Kinda Funny gaming csatornának adott interjút, ahol meg is osztotta a véleményét ezzel az érveléssel kapcsolatban:

"A CMA döntése kiábrándító volt. Már nagyjából egy éve tartom a kapcsolatot azzal a csoporttal. Az a cloud gaming piac, amit ők körülírtak, szerintem napjainkban még nem is létezik. Viszont ők úgy gondolják, hogy már most előnyünk van egy olyan piacon, ami jelenleg csak kialakulóban van, és ezek az új franchise-ok talán meggátolnak majd másokat, hogy később versenyezzenek ebben a térben."

Spencer azt is hozzátette, hogy feltétlenül fellebbezni fognak, és hogy a Microsoft teljesen elkötelezett ezzel a felvásárlással kapcsolatban, szóval biztos, hogy ennek a történetnek még közel sincs vége.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)