Hirdetés

Az Xbox fejese szerint hosszútávon az olcsóbb, gyengébb konzol lesz a nyerő

|

Bár eleinte várhatóan többen fognak Series X-et venni, idővel átveszi majd a vezetést a Series S.

Hirdetés

Aki egy 512 GB-os tárhellyel rendelkező, maximum 1440p-s felbontásra képes konzollal vág neki a következő generációnak, az feltételezhetően nem hardcore gamer, beéri néhány játékkal, vagy annyira bízik a cloud gamingben, hogy úgy gondolja, pár év múlva már nem is számít a tárhely mérete.

Az Xbox Series S mellett szól a meglepően kedvező, 113.990 Ft-os ára is, ami egy next-gen konzolért egyáltalán nem sok, és lényegesen csábítóbb lehet az alkalmi játékosok számára, mint a konkurencia legkedvezőbb árú gépe, a 149.990 Ft-os PlayStation 5 Digital Edition - még ha az teljesítményben többet is kínál.

Hirdetés

Phil Spencer a Kotakunak nyilatkozva elmondta, arra számítanak, hogy a limitált készlet és a rengeteg érdeklődő miatt az Xbox Series X lesz a népszerűbb az ünnepi szezonban, viszont később az ár fog sokat számítani, és akkor már a Series S fogy majd nagyobb számban. 

Úgy véli, a piaci részesedés csak azon fog múlni, hogy melyik gyártó tud elég konzolt piacra dobni - szerinte mind ők, mind a konkurens lassabban lesz képes újratölteni a polcokat, mint ahogy a felhasználók elkapkodják a termékeket onnan.

Nyilatkozott az Series X és S közti teljesítménybeli különbségről, illetve a fejlesztők ennek kapcsán megfogalmazott aggályairól is. Szerinte a PC-s piac remekül mutatja, hogyan alakíthatóak a játékok különböző konfigurációkhoz, és a Series S néha még gyorsabban is tölt be játékokat, mert kisebb felbontású anyagokat használ.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)