Hirdetés

Az Xbox Series X nyerné az árháborút a PlayStation 5 ellen?

|

Az Xbox Series X olcsóbb lesz, mint a PlayStation 5, legalábbis erre számítanak elemzők.

Hirdetés

Ahogy telnek-múlnak a hónapok, egyre több részletre derül fény a következő konzolgeneráció első két versenyzőjéről, s bár a Microsoft jóval aktívabban kommunikál, mint az elefántcsonttornyába zárkózó Sony, egyelőre sem az Xbox Series X, sem a PlayStation 5 ára nem ismert. Miután a két gép nyers teljesítménye közötti eltérés kisebb, mint a PlayStation 4 és az Xbox One között volt 2013-ban, a játékkínálatot, valamint a gépekre aggatott árcédulát fogják majd azok a leendő vásárlók összevetni, akik nem kötelezték el magukat érzelmi alapon valamelyik brand mellett, továbbá eszük ágában sincs mindkét konzolt a karácsonyfa alá tenni.

Hirdetés

Michael Pachter sokszor csúnyán melléfogó, ennek dacára rendszeresen megszólaltatott iparági elemző Geoff Keighley Bonus Round című műsorában annak a véleményének adott hangot, hogy a Microsoft hajlandó lehet komolyabb veszteséget is bevállalni, csak hogy cserébe kimondottan vonzó, 400 dolláros áron küldje az üzletekbe az Xbox Series X-et. Ezzel a lépéssel rendesen alávágna a gyártó a konkurens PlayStation 5-nek, amely az eddigi értesülések alapján legalább 450 dollárba, de inkább 500-ba kerül majd. Pachter, aki novemberi rajtra számít, úgy véli, hogy amint bejelenti a Sony a PS5 árát, azonnal megteszi ugyanezt a Microsoft is, csak ügyel rá, hogy jelentősen olcsóbb legyen.

Egyetértett vele a műsor másik vendége, a Liverpool focicsapatának CEO-ja is. Peter Moore neve azért csenghet ismerősen, mert mielőtt a labdarúgáshoz fordult volna, előbb a Sega, utána az Xbox, végül pedig az EA vezetőségének meghatározó tagja volt, magyarán rendelkezik némi tapasztalattal a témában, és nem fogadatlan prókátorként nyilatkozik butaságokat. Moore szerint a két cég helyzetét most az határozza meg, hogy mekkora veszteséget képesek lenyelni az első egy-másfél évben, konzolonként hány eladott játékkal számolnak, mekkora bevételük származhat a szolgáltatásokból, és mire képesek azért, hogy az első, második és harmadik évben is meglegyen a 10 millió eladott konzol. Jelen pillanatban a Microsoft esélyeit tartja jobbnak a két vállalat részvényárfolyama és a piaci tőkekapitalizációja alapján.

Érdeklődve várjuk, hogy igazuk lesz-e az uraknak, mi nyilván csak profitálhatunk abból, ha a Microsoft és a Sony árháborúba bocsátkozna, akár a zöldeknek drukkolunk, akár a kékeknek, netán mindkettőnek.
 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)