Hirdetés

Bajba kerülhet az Activision Blizzard és a Microsoft összefonódása

|

Amerikai szenátorok egy kormányhivatalt kértek meg arra, hogy vizsgálja felül a Microsoft bevásárlását.

Hirdetés

A tavaly kirobbant, nagy port kavaró botrány után most már úgy tűnik, picit rendeződtek a dolgok az Activision Blizzard háza táján, részben talán azért, mert a jövőben a Microsoft égisze alatt folytathatja a munkát a kiadó.

Korábban már akadtak olyan illetők, akik nem tűntek túl elégedettnek a felvásárlással kapcsolatban, és időközben több politikus is felhívta a figyelmet egy lehetséges problémára. Négy amerikai szenátor, Bernie Sanders, Elizabeth Warren, Cory Booker, valamint Sheldon Whitehouse közös levelet juttatott el az amerikai Szövetségi Kereskedelmi Bizottsághoz (FTC), hogy az vizsgálja felül az Activision Blizzard és a Microsoft közötti megállapodást.

Hirdetés

Az FTC-t vezető Lina Khannak küldött levél szerint a felvásárlás elfogadhatatlan következménye volna a felelősségre vonhatóság hiánya, és az, hogy Bobby Kotick tulajdonképpen megtarthatja jelenlegi pozícióját. Így pedig hiába álltak ki a részvényesek, a dolgozók, és a nyilvánosság a CEO-val szemben.

Közben az Activision Blizzard egyik képviselője reagált a szenátorok levelére. A nyilatkozat szerint a felvásárlás nem akadályozza meg a vállalat vezetésének azon lépéseit, amelyekkel jobb munkahelyi körülményeket kíván teremteni. Ilyenek elvileg már történtek tavaly is, és idén sem terveznek felhagyni ezzel.

"A Microsoft támogatja a célokat és a folyamatban lévő munkát. Ez egy lenyűgöző tranzakció az összes részvényes számára, beleértve az alkalmazottakat."

- áll a közleményben.

Szerintetek tényleg van rá esély, hogy a felvásárlás miatt megpróbálja majd szőnyeg alá söpörni a problémákat az Activision Blizzard?

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)