Hirdetés

Bárki pénzt kereshet majd a Fortnite-tal

|

Az Epic még nagyobb hangsúlyt fektet a Fortnite felhasználói tartalmaira.

Hirdetés

Habár a nagyobb nyilvánosság szemében a Zuckerberg-féle Meta Platforms lett a digitális világot a valósággal összemosó metaverzumos őrület élharcosa, az Epic Games évek óta dolgozik a saját vízióján, melyben központi szerepet szán a Fortnite-nak és a nemrég hivatalosan is megjelent Unreal Engine 5 grafikus motornak.

Jó példa erre a Fortnite-ban rendezett koncertek sora, a jövőben pedig nem csak a szórakozásra, de a pénzkeresetre is új lehetőséget kínál majd az Epic lövöldéje.

Hirdetés

A cég alapító-vezérigazgatója, Tim Sweeney a Fast Companynek adott interjújában jelentette be, hogy külön Unreal Engine 5-ös szerkesztőt adnak ki a Fortnite-hoz, az elkészült tartalmakat pedig szabadon értékesíthetjük majd:

"Még ebben az évben ki fogjuk adni az Unreal Editort a Fortnite-hoz, melyben az eddig [az Unreal Engine-ben] látott összes képességet megnyitjuk, hogy bárki készíthessen kiváló minőségű játéktartalmat és kódot, majd azt elhelyezhesse a Fortnite-ba anélkül, hogy velünk kelljen bajlódnia, ez a lehetőség pedig mindenki előtt nyitva áll majd.

A célunk, hogy első osztályú lehetőséget biztosítsunk a fogyasztók elérésére, ahogyan a mobil alkalmazásboltok, a konzolok és a Steam is a felhasználók elérésére szolgálnak. Manapság az emberek már a Fortnite-ra és a Robloxra is a felhasználók elérésének módjaként tekintenek. Ezzel együtt egy gazdaságot is létrehozunk, ami támogatni fogja az alkotókat abban, hogy vállalkozásokat építsenek a munkájuk köré, és egyre nagyobb profitot termeljenek a kereskedelemből, amely abból származik, hogy az emberek játszanak a tartalmaikkal."

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Sweeney szerint a Fortnite-játékosok az idejük felét már így is a közösség által kreált tartalmakkal töltik, az Unreal Editornak és az új üzleti lehetőségnek hála viszont ez az arány még tovább fog emelkedni. Az Epic tervei pedig a piacot is megnyerni látszanak, hiszen a Sony és a KIRKBI együttesen már több mint 2 milliárd dollárt fektettek a metaverzumos projektbe, az utóbbi leányvállalata, a The Lego Group pedig még partnerségi megállapodást is kötött a céggel.

A Fortnite egyébként a decemberben elindult Chapter 3-mal váltott át az Unreal Engine 5-re, de az utóbbi időben nem ez volt az egyetlen fontos változás a játékban, újabban ugyanis a sokáig a lövölde védjegyének számító építkezés is a háttérbe szorult.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)